Google Play Store API-Toegang verlenen

Je hebt de vraag gekregen om aan ons API-toegang te verlenen.

Wij maken gebruik van distributie-automatisering, zodat updates snel en efficiënt doorgevoerd kunnen worden. Om dit mogelijk te maken moet er bij Google API toegang worden ingesteld. Dit kan alleen ingesteld worden via het account dat eigenaar is van de app in de Google Play Store.

Hieronder leggen wij stap-voor-stap uit hoe je dit kan instellen. De volgende stappen zullen 5 minuten duren:

1. Login op Google Play Console
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik onder Ontwikkelaarsaccount op API-toegang.
  4. Klik op Project kiezen om te koppelen.
  5. Klik op Ik ga akkoord om akkoord te gaan met de servicevoorwaarden.
  6. Nu zal je een Google Cloud-project moeten koppelen. Controleer of je een bestaand Google Cloud-project hebt en selecteer deze. Heb je geen bestaand project dan maak je een nieuw project aan. Klik na selectie van je keuze op Project linken.

Je hebt nu succesvol een Google Cloud-project gekoppeld aan je Google Play Console.

1. Klik op Project bekijken. Deze staat rechts in de pagina.
  2. Je wordt nu gebracht naar Google API’s en services.
  3. Klik op Inloggegevens in het linkermenu.
  4. Klik op + Gevens maken bovenin de pagina, selecteer vervolgens Serviceaccount.
  5. Vul in bij Serviceaccountnaam Webuildapps.
  6. Klik op Maken.
  7. Het account is aangemaakt. Nu moeten we rechten voor het serviceaccount selecteren. Klik op Een rol selecteren.
  8. Je krijgt nu een venster om een rol te selecteren. Selecteer in het linker kolom Project en in het rechter kolom Eigenaar.
  9. Nu je Eigenaar hebt geselecteerd als rol, klik op Doorgaan.
  10. Klik op Klaar.

Je hebt nu succesvol een Serviceaccounts aangemaakt. Deze verschijnt nu in de Inloggegevens van Google API’s en services.

1. Onder serviceaccounts. Klik op het potloodje achter de regel [email protected]
  2. Onder het kopje Sleutels. Klik op Sleutel Toevoegen > Nieuwe sleutel maken.
  3. Selecteer JSON en klik op Maken.
  4. De sleutel zal nu worden gedownload.

Je hebt nu succesvol een sleutel tot het service account aangemaakt. Nu moeten we toegang verlenen aan dit account in de Google Play Console.

1. Keer terug naar Google Play Console - API Toegang.
  2. Klik op Serviceaccounts vernieuwen.
  3. Klik op het Toegang verlenen achter de regel [email protected]
  4. Onder het kopje Accountrechten. Selecteer Beheer (alle rechten).
  5. Klik rechtsonder op Gebruiker uitnodigen.
  6. Klik op Uitnodiging sturen.
  7. Ga terug naar API-toegang. Klik op Toegang bekijken achter de regel [email protected]
  8. Onder het kopje App-rechten. Selecteer App toevoegen en selecteer een app. Klik op Toepassen.
  9. Klik nogmaals op Toepassen.
  10. Klik rechtsonder op Wijzigingen opslaan.
  11. Bevestig vervolgens door op Ja te klikken.

Hartstikke bedankt voor je geduld om alle stappen te doorlopen! Deel nu de JSON die je hebt gedownload in het proces met een van de ontwikkelaars van Webuildapps.