Checklist publicatie Google Play Store

Je hebt een Android Developer account aangemaakt en zult nu de app moeten publiceren op de Google Play Console. Wij hebben een lijst opgezet met welke informatie doorgegeven moet worden voor het indienen van de app.
Afbeelding Webuildapps

Productdetails

1. Titel van de app

Dit zal meestal de naam van de app zijn, eventueel met een korte slogan erachter.
Vereist. Je hebt maximaal 50 karakters

2. Korte beschrijving

De korte beschrijving zullen de meeste bezoekers als eerst lezen. Maak deze daarom zo krachtig en relevant mogelijk. Vertel wat de kern en meerwaarde is van jouw app.
Vereist. Je hebt maximaal 80 karakters

3. Volledige beschrijving

In de beschrijving zet je informatie over jouw app.

Een veelgebruikte opbouw van de beschrijving voor een app is het verder toelichten van je korte beschrijving, gevolgd door belangrijke functionaliteiten van de app. Deze worden vaak geschreven in de vorm van een lijst.
Vereist. Je hebt maximaal 4000 karakters. Het is mogelijk om gebruik te maken van Bold en Italic in je tekst

Grafische items

Een app door ons laten ontwikkelen? Dan ontwerpen wij deze assets voor jou. Je kunt wensen aan ons doorgeven.

4. Pictogram met hoge resolutie

Voeg het app pictogram toe. Deze zal worden getoond in de Google Play Store.
Vereist. Upload hier een vierkant pictogram van minimaal 512x512px in .png

5. Screenshots

Bij de presentatie van jouw app worden screenshots weergegeven. Bezoekers kunnen zien welke functionaliteiten de app heeft. Daarnaast ziet hij ook of de app hen visueel aanspreekt. Het is daarom belangrijk dat deze screenshots er verzorgd uitzien.
Vereist. Er worden minimaal 2 tot maximaal 8 screenshots getoond

6. Functieafbeelding

De functieafbeelding wordt weergegeven als SEO afbeelding. Daarmee bedoelen we de afbeelding die tevoorschijn komt als je een link deelt in bijvoorbeeld een LinkedIn post.

Heb je een promotievideo geüpload? Dan zal deze afbeelding ook gebruikt worden als thumbnail van de video.Vereist. Upload een afbeelding van 1024x500px in .jpg of .png

Afbeelding Webuildapps

Categorie

7. App categorie

Kies een categorie waar de kernwaarde van jouw app het best bij past. Beeld je in waar jij als gebruiker zou verwachten dat deze app staat. Als hulp zou je kunnen kijken waar concurrerende apps staan. Bekijk alle voorbeeldcategorieën.
Vereist.

8. Tags

Zoek naar relevante tags uit de lijst. Je kunt geen eigen tags creëren.
Optioneel maar aanbevolen. Je hebt een maximum van 5 tags

Afbeelding Webuildapps

Overige informatie

9. Contactgegevens

Geef je contactgegevens op. Je kunt je website, e-mailadres en telefoonnummer openbaar delen.
E-mail is vereist, website en telefoon zijn optioneel

10. Privacybeleid

Een privacybeleid is een verklaring hoe jij gegevens van een gebruiker en/of klanten verzamelt, gebruikt, openbaar maakt en beheert.

Heb je een bestaande privacy policy op je website? Controleer deze dan, omdat je bij je app wellicht op een andere manier omgaat met persoonsgegevens.
Vereist

11. Prijs

Je hebt de keuze uit gratis of betaald. Let op dat bij betaalde apps de drempel om deze te downloaden verhoogd wordt. Afhankelijk van je business kan een ander verdienmodel meer resultaat boeken.
Optioneel

12. Landen

Bepaal in welke landen de app gedownload mag worden. Standaard wordt er uitgegaan van alle landen..
Vereist

Tot slot

Indienen van de app

Na het invullen van alle gegevens kan de app worden ingediend. In veel gevallen zal de app ontwikkelaar dit voor je regelen. Als alles in orde is en goedgekeurd wordt door Google, staat jouw app binnen één dag online in de Google Play Store.

Aanpassen van gegevens

De gegevens kunnen later na de lancering worden aangepast zonder dat hiervoor een app update nodig is, wat bij Apple wel het geval is.

Heb je ook een iOS app?

Als je ook een iOS app hebt en deze wil publiceren in de app store, bekijk dan Publicatie App Store.