Developer Mode aanzetten in iOS 16

Developer Mode is een nieuwe feature in iOS 16 bedoeld voor app ontwikkelaars. Dit kun je eenvoudig aan- en uitzetten. We leggen uit hoe je dat doet.

Wat is Developer Mode?

Developer Mode is bedoeld voor app ontwikkelaars. Hiermee kunnen ze lokaal geïnstalleerde apps gebruiken. De optie staat standaard uit, maar kan gemakkelijk aangezet worden.

Als Developer Mode niet aanstaat, kan je alleen apps runnen vanuit de App Store of TestFlight. Dit is zelfs het geval als de app signed is. Extra uitleg over Developer Mode kun je vinden in de uitleg van Apple.

Afbeelding Webuildapps

Developer Mode aanzetten

• Open de Instellingen app op je iPhone
  • Selecteer de optie Privacy & Security
  • Klik vervolgens op ‘Developer Mode’
Afbeelding Webuildapps

iPhone opnieuw opstarten

• Zet vervolgens de switch bovenaan het scherm van OFF naar ON.
  • Je iPhone zal nu vragen om een reboot te doen. Kies voor ‘Restart’
Afbeelding Webuildapps

Bevestig het aanzetten van Developer Mode

• Als je bovenstaande stappen hebt doorlopen, zal je iPhone opnieuw opstarten
  • Zodra je je iPhone ontgrendeld, krijg je een pop-up met de vraag of je Developer Mode wil aanzetten
  • Klik op ‘Aanzetten’ of ‘Turn On’ en je bent klaar 🚀
Afbeelding Webuildapps
De herstart van je toestel is noodzakelijk. Na het herstarten moet de functie bevestigd worden. Daarna staat Developer Mode aan.