Systeemintegraties en koppelingen

Apps worden vaak geïntegreerd met bestaande systemen om zo tot een optimaal proces te komen. Een app koppelen met een bestaand systeem of pakket biedt vrijheid en extra mogelijkheden.

Afbeelding Webuildapps

Koppelen van een app

Er zijn drie sleutelwoorden bij het koppelen van een app: app, API en een backend. Om het makkelijk te houden beginnen we met de laatste: om de bestaande systemen van onze klanten te koppelen richten we een backend in, waarin de huidige systemen verwerkt zijn. Je kunt hier denken aan het koppelen van ERP- systemen, CRM- systemen, Track & Trace en/of social media kanalen.

De API, ofwel de Application Programming Interface, is als het ware de brug tussen de app en het systeem. De API verleent de app toegang tot de backend, waardoor deze met elkaar kunnen communiceren. De backend communiceert vervolgens de opgevraagde gegevens, zoals foto's, video's en berichten, terug naar de app.

Specialist in systeemintegraties

Het koppelen van een app met een nieuw systeem is veel makkelijker dan het koppelen aan een bestaand systeem. De hele weg is nog vrij en je kunt alles zo inrichten als je zelf wilt. Net als bij het koppelen van een bestaand systeem moet er een API komen, welke fungeert als sleutel om de deur tussen de app en het systeem open te houden.

Door een app feilloos te integreren met een bestaand systeem binnen een bedrijf kunnen we tot een maatwerk resultaat komen wat perfect aansluit bij de situatie en de wensen van de gebruikers. App ontwikkelaar Webuildapps is specialist in het realiseren van software koppelingen. Heb jij een vraagstuk wat hierbij past en wil je een app laten maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Heb je advies nodig?

Samen inventariseren we jouw casus, de mogelijkheden, budget en tijdlijnen. Maak een afspraak voor een kennismaking.