Native iOS apps bieden de beste gebruikerservaring

iOS is één van de twee grote besturingssystemen voor smartphones, de ander is Android. Native iOS apps zijn specifiek voor het iOS platform gebouwd, met een zo goed mogelijke performance en gebruikerservaring op iOS devices als uitgangspunt.

Afbeelding Webuildapps

Wat is iOS?

iOS is het besturingssysteem van Apple, dat ontwikkeld is voor het gebruik van onder andere smartphones, tablets, smartwatches en smart TV's. Het besturingssysteem werd voor het eerst getoond in 2007, een halfjaar voor de release van de eerste iPhone die in juni van dat jaar uitkwam. In die tijd droeg het nog niet de naam iOS maar was de software nog vernoemd naar MacOS, het besturingssysteem van Apple's computers.

Niet veel later kondigde Steve Jobs aan een Software Development Kit (SDK) te ontwikkelen, waarmee ontwikkelaars zelf applicaties voor de software konden ontwikkelen. Hierna kreeg het besturingssysteem de naam iPhone OS, welke in 2010 veranderd werd naar iOS.

Native iOS app laten maken?

Sinds 2009 bouwt Webuildapps native oplossingen voor het iOS platform. Denk daarbij aan apps voor smartphones, tablets en smartwatches. De apps die sindsdien gebouwd zijn leveren een actieve bijdrage aan bedrijfsprocessen, zijn van hoogstaande kwaliteit en hebben een prettige gebruikerservaring. Zo kan iedereen die bij de app betrokken is de waarde van de app ervaren. 🚀

Qua performance, UX / UI-design en onderhoudbaarheid staan native oplossingen bovenaan. Native apps maken optimaal gebruik van device-specifieke features, draaien snel, kunnen offline worden gebruikt en meer.

Voordelen native iOS ontwikkeling

Een native iOS app laten maken kent verschillende voordelen, zoals:

  • De app kan volledig naar wens worden gebouwd, zowel qua features als qua design
  • De beste performance t.o.v. andere soorten apps
  • Een gebruikerservaring die perfect aansluit op de eindgebruiker
  • Support van de App Store
  • iOS gebruikers kunnen de app eenvoudig vinden in de App Store
  • Transacties zijn eenvoudig in te bouwen

Benieuwd naar de kosten van iOS app ontwikkeling of wil je jouw idee eens voorleggen bij ons? Kom dan gerust in de lucht.

Heb je advies nodig?

Samen inventariseren we jouw casus, de mogelijkheden, budget en tijdlijnen. Maak een afspraak voor een kennismaking.