Webapplicatie laten maken

Een webapplicatie kan een uitermate geschikte oplossing zijn, soms beter dan een native app. Het is belangrijk om voorafgaand aan jouw keuze voor een app ontwikkelaar een aantal kritische vragen te stellen. Check of jouw concept beter geschikt is als webapplicatie.

Afbeelding Webuildapps

Webapplicatie laten maken?

Een webapplicatie kan via een internetbrowser worden geopend. Als deze web app qua design responsive is kan deze onafhankelijk van het soort device gebruikt worden. Zo kan een goede web app in één keer alle platformen, devices en browsers bedienen.

Ook krijg je niks te maken met de app stores. Soms is het downloaden van een app in de app store een extra stap of drempel die helemaal niet logisch is in het proces van jouw eindgebruiker. Willen jouw gebruikers wel een app downloaden en gebruiken? Denk hier goed over na bij het opzetten van jouw app-strategie.

Kritisch advies

Als een web app laten maken beter past bij een bepaald vraagstuk zijn we daar realistisch over en adviseren we ook om die weg in te slaan. De focus voor Webuildapps is naast native apps ook web apps. Advies over de beste aanvliegroute is vrijblijvend, we denken graag met je mee.

Verschillen tussen een web of desktop applicatie en een mobiele app

De belangrijkste verschillen tussen een applicatie die op een desktop wordt gebruikt en een app die op een iPhone of Android toestel wordt gebruikt gaan vooral over hoe het apparaat wordt gebruikt.

  1. Achter een bureau of onderweg

  2. Ruim de tijd of kort de aandacht

  3. Veel informatie en functies of beperkte ruimte

  4. Gedeeld of persoonlijk apparaat

Heb je advies nodig?

Samen inventariseren we jouw casus, de mogelijkheden, budget en tijdlijnen. Maak een afspraak voor een kennismaking.