Webapplicaties

Is native altijd de juiste keuze? Nee. Het is belangrijk om voorafgaand aan jouw keuze voor een app ontwikkelaar een aantal kritische vragen te stellen. Check of jouw concept beter geschikt is als webapplicatie.

Webapplicatie laten maken?

Een webapplicatie kan via een internetbrowser worden geopend. Als deze web app qua design responsive is kan deze onafhankelijk van het soort device gebruikt worden. Zo kan een goede web app in één keer alle platformen, devices en browsers bedienen.

Ook krijg je niks te maken met de app stores. Soms is het downloaden van een app in de app store een extra stap of drempel die helemaal niet logisch is in het proces van jouw eindgebruiker. Willen jouw gebruikers wel een app downloaden en gebruiken? Denk hier goed over na bij het opzetten van jouw app-strategie.

Kritisch advies

Als een web app beter past bij een bepaald vraagstuk zijn we daar realistisch over en adviseren we ook om die weg in te slaan. De focus voor Webuildapps is en blijft native, maar voor een goede web app kan je gerust bij ons aankloppen. Advies over de beste aanvliegroute is vrijblijvend, we denken graag met je mee.