App ontwikkelaar voor maatwerk apps

Wij zijn app ontwikkelaar sinds 2009 en sindsdien is dat ook de volledige focus van ons bedrijf; het ontwikkelen van native apps voor diverse (mobiele) platformen.

Wanneer je op zoek bent naar een app ontwikkelaar voor het laten ontwikkelen van jouw app dan ben je bij Webuildapps aan het juiste adres. Wij ontwikkelen hoogwaardige (maatwerk) apps die meer moeten kunnen dan alleen maar 'slim' zijn. Wij vinden het belangrijk dat ze een merkbare, meetbare bijdrage leveren aan jouw business: sneller en efficiënter, klantvriendelijker en toegankelijker. Dit doen wij met standaardelementen waar het kan, en met maatwerk waar dat nodig is. Op deze manier komen we altijd tot een oplossing die langdurig effectief is.


App ontwikkelaar voor iPhone, iPad of Apple Watch apps

Wij zijn app ontwikkelaar voor alle Apple devices, denk hierbij aan apps voor iOS, - iPhone, iPad en iPod - maar wij ontwikkelen ook apps voor het nieuwe Apple WatchOS - het besturingssysteem van de Apple Watch - dat Apple recent heeft geïntroduceerd. Tegenwoordig ontwikkelen wij de apps in Swift - Apple's nieuwste ontwikkeltaal - maar uiteraard ondersteunen en blijven wij ook ontwikkelen in Objective-C. 


Android app ontwikkelaar

Als app ontwikkelaar ontwikkelen wij ook apps voor Android. Android is het besturingssysteem dat je op veel smartphone toestellen van oa. Samsung, LG, HTC, Motorola en Huawei terugvindt. Onze Android apps worden native ontwikkeld in Java. Ondanks de versplintering en verschillen in toestellen ondersteunen wij een brede range aan Android toestellen en versies van Android. 


Ontwikkelaar voor Windows Phone apps

Naast de platformen van de marktleiders - in Nederland nemen Android en iOS samen 98% voor hun rekening - ontwikkelen wij ook apps voor Windows Phone. Ondanks dat dit platform qua adoptie geen hoge ogen gooit zijn er wel degelijk groepen gebruikers waar dit platform populair is. Zo doet Windows Phone het in Italië bijvoorbeeld een stuk beter dan in Nederland. In 2019 wordt Windows Phone bijna niet meer gebruikt.


Native app of Xamarin app laten maken?

Ondanks de grote mate van controle die men heeft bij het native ontwikkelen kent deze manier van ontwikkelen ook direct een nadeel: per platform moet een app worden ontwikkeld met een eigen UI/UX en business logica. In het geval van drie platformen betekent dit dat we drie keer een app moeten ontwikkelen en onderhouden. 

Xamarin heeft een platform ontwikkeld waarmee in C# (.Net) ontwikkeld kan worden. De kracht van Xamarin is het delen van code tussen de verschillende apps. Dat betekent dat business logica en communicatie met platform API's maar op één plek worden geschreven maar wel op alle platformen gebruikt kunnen worden. Een ander voordeel ten opzichte van andere 'cross platform technieken', is dat de lay-out dezelfde kwaliteit en flexibiliteit als een echte native app kan halen. Simpelweg betekent dit dat er met Xamarin sneller ontwikkeld kan worden, terwijl dezelfde kwaliteit en user experience als bij een native app worden behouden.

In de afgelopen jaren is Xamarin flink doorontwikkeld en volwassen geworden en zeker met Microsoft als ondersteunende partij achter zich is het interessant geworden om de technologie van Xamarin in te zetten voor het ontwikkelen van native apps.


Kosten app laten maken

Wanneer je overweegt om een app te laten maken dan valt het aan te raden om eerst goed te kijken naar wat je precies wilt en tegen welk budget. Er zijn namelijk meer routes die je kunt overwegen om een app te laten maken en iedere route kent zijn eigen kostenpatroon. Wel moet je er rekening mee houden dat je al snel enkele tienduizenden euro's moet investeren om er een succes van te maken. Meer over de kosten lees je in dit blog over de kosten van het laten maken van een app.


App laten maken?

Ben je op zoek naar een app ontwikkelaar die een app voor jouw bedrijf of organisatie kan ontwikkelen, neem dan contact op met Webuildapps of vraag een app offerte aan. 

NEEM CONTACT MET ONS OP


Wil je meer weten? Laat dan je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Of bel direct +31 (0)72 20 29 323