WOO perfectioneert jouw kite-prestaties

Met de slimme sensor van WOO Watersports kunnen kitesurfers allerlei interessante data en statistieken meten. De WOO Sports app is de ideale aanvulling op deze tech: je kan leaderboards inzien, je sessies analyseren, achievements unlocken en nog veel meer.

Doelgroep

Kitesurfers

Opdrachtgever

WOO Sports

Markt

Watersport

Eerste release

09 juni 2020

Main Screenshot WOO

Over WOO Sports

WOO Sports heeft een sensor ontwikkeld die beweging tijdens actiesporten kan meten, met focus op kitesurfen. Deze innovatieve organisatie ligt midden op het snijvlak van actiesport, technologie en ondernemen. WOO bestaat uit gepassioneerde kiters die authenticiteit, creativiteit, plezier en een fantastisch product voorop stellen. Bij WOO zorgen ze dat hun passie merkbaar is door hun product.

Wat is een WOO?

De WOO is een sensor die veel data meet zoals sprong hoogte, tijd in de lucht, G-krachten bij landing en meer. De WOO monteert een kitesurfer vast op het midden van zijn kiteboard. Dit kleine apparaatje werkt compleet op zichzelf en stuurt vervolgens de gemeten data naar de app of watch.

Herontwerp en herbouw van de apps

Wij hebben een herontwerp gemaakt voor de WOO Sports. De focus was om een sterke, toekomstbestendige basis op te zetten. Het ontwerp moest flexibel zijn zodat het op meerdere platformen te gebruiken is. In het herontwerp hebben wij focus gehouden op consistentie, eenvoudig maken van verschillende interface elementen en verschillende functionaliteiten zowel toegevoegd als weggehaald.

Toen WOO Sports bij ons kwam voor een samenwerking was de iOS app een stuk verder dan de Android app. De vraag was om de Android app naar de kwaliteit van de iOS app te brengen. De app was verouderd en miste verschillende functionaliteiten. Wij hebben vervolgens de app volledig opnieuw herbouwd in Kotlin. Na de herbouwing van de Android app hebben wij ook het herontwerp toegevoegd aan de iOS app. Nu zijn beide platformen gelijk en wordt een Android gebruiker niet meer benadeeld.

WOO PRO abonnement

Met een WOO PRO abonnement kan een kitesurfer nog meer halen uit zijn WOO. WOO PRO gebruikers kunnen meer statistieken inzien van hun sessies doordat zij de mogelijkheid hebben om GPS te combineren met hun WOO. Zo zien zij ook hun snelheid en afgelegde spoor over het water.

Meet je kitesurf sessies

Met de WOO Sports app is het mogelijk om als kiter te kiezen uit een breed scala aan game types en variaties hierin: Big Air, Freestyle, Freeride en Big Air Analytics+ door middel van een WOO en GPS tracking.

Big Air Analytics

Bekijk direct je resultaten op het water

Op het water ziet de kiter in een snelle blik welke hoogte of snelheid hij behaald.

WOO Watch app

Analyseer je sprongen met Jump Analytics

Op land kan de kiter zijn waardes duidelijk en gedetailleerd bekijken van zijn Big Air Analytics sessie.

Jump Analytics

Community met eigen leaderboard

Kiters kunnen omhoog klimmen in de leaderboards, en zien wie de beste is in de verschillende games en metrics.

Leaderboard

Deel je activiteiten

Kiters kunnen een sessie delen met hun vrienden en de WOO community.

Activity feed

WOO PRO

Ontgrendel functionaliteiten zoals: Live, Analytics, Safety, Crew en Games.

WOO PRO

Profiel

Bekijk wat het Personal Record is van jouw vrienden, welke milestones zij hebben bereikt en wanneer zij een sessie hebben gekitesurft.

Profiel