Native Android apps bieden de beste gebruikerservaring

Android is één van de twee grote besturingssystemen voor smartphones, de ander is iOS. Native Android apps zijn specifiek voor dit platform gebouwd, met een zo goed mogelijke performance en gebruikerservaring voor Android device als uitgangspunt.

Afbeelding Webuildapps

Wat is Android?

Een aantal jaren voordat de smartphone als zodoende bestond en Apple nog niet eens in de kinderschoenen stond, waren Rich Milner, Nick Sears, Chris White en Andy Rubin al bezig met het ontwikkelen van Android. Hun motto bij de publieke release was om "slimmere mobiele devices te maken die zich bewuster zijn van locatie en voorkeuren van de gebruiker". Later voegden zij hier nog aan toe dat Android origineel bedoeld was om camera's beter te laten functioneren.

Na de eerste release in 2003, waarbij de software nog in camera's geïmplementeerd zat, gingen de founding fathers hun idee pitchen bij verschillende bedrijven.

Al in 2005 werd Android overgenomen door Google, met dezelfde groep ontwikkelaars om het platform verder uit te breiden. Hier is besloten om met Linux te gaan werken als basis voor het OS, waardoor Android gratis aangeboden kon worden aan telefoonproducenten. Na de overname van Google zijn er vele updates geweest en is uiteindelijk Android zo vormgegeven als hoe het er vandaag de dag uitziet.

Android versies

Android updates kenmerken zich door de naam van zoetigheid die zij mee krijgen. Door de jaren heen zijn er veel verschillende versies gereleased, zoals Donut, JellyBean, Marshmallow en Oreo. Allemaal hebben ze bijgedragen aan Android zoals het nu is.

Android OS draait op vele verschillende merken en devices. De belangrijkste merken voor Android zijn:

 • Samsung
 • Huawei
 • OnePlus
 • LG
 • HTC
 • Google Pixel

Daarnaast kan Android geïnstalleerd worden op een aantal verschillende soorten devices, zoals smartphones, tablets, smart TV's, smartwatches en auto's.

Native Android app laten maken?

Wil je een native Android app laten maken voor jouw onderneming? App ontwikkelaar Webuildapps bouwt sinds 2009 native Android apps. Samen met onze klanten monitoren we stap voor stap de voortgang van het ontwikkelproces en richten we de app precies zo in als de klant het wil. Wij zorgen ervoor dat we jouw processen door en door begrijpen, zodat we samen tot een mooi resultaat komen.

Qua performance, UX / UI-design en onderhoudbaarheid staan native apps bovenaan. Native apps maken optimaal gebruik van device-specifieke features, draaien snel, kunnen offline worden gebruikt en meer. In onze ervaring leidt dit tot maatwerk eindresultaten van de hoogste kwaliteit. 🚀

Voordelen native Android ontwikkeling

Een native Android app laten maken kent verschillende voordelen, zoals:

 • De app kan volledig naar wens worden gebouwd, zowel qua features als qua design
 • De beste performance t.o.v. andere soorten apps
 • Een gebruikerservaring die perfect aansluit op de eindgebruiker
 • Support van de Google Play Store
 • Android gebruikers kunnen de app eenvoudig vinden in de Google Play Store
 • Transacties zijn eenvoudig in te bouwen

Benieuwd naar de kosten van Android app ontwikkeling en wil je jouw idee eens voorleggen? Kom dan gerust in de lucht.

Heb je advies nodig?

Samen inventariseren we jouw casus, de mogelijkheden, budget en tijdlijnen. Maak een afspraak voor een kennismaking.