Proof of Concept

Samen toetsen we de grootste onzekerheden in jouw uitdaging door gericht aan de slag te gaan. Door de mouwen op te stropen ontdekken we antwoorden op belangrijke technische vragen die kritisch zijn voor een goed resultaat.

Wat is een Proof of Concept?

Een Proof of Concept geeft ons de kans om een concept in een vroeg stadium te testen, zonder een volledig product uit te werken. Een Proof of Concept is een minimale versie van een nieuw product waarmee je bepaalde aannames kan valideren.

Bij de PoC van een app betekent dit dat deze versie alleen de features bevat die voor de gebruiker noodzakelijk zijn, of de features waarvan niet zeker is of het mogelijk is. Zo kan snel getest worden of een idee levensvatbaar is en of het zin heeft om door te gaan met de app ontwikkelen.

Resultaat

De focus wordt gelegd op de features die essentieel zijn voor het succes van de software en zorgen voor onderscheidend vermogen. Na een Proof of Concept traject weet jij wat deze features zijn en of het concept levensvatbaar is (of niet).

  • Minimale versie van het product
  • Feedback krijgen in de allereerste fase van de productontwikkeling (early adopters)
  • Snel kennis opdoen van zowel markt als product
  • Minder 'verspilde' uren
  • Product zo snel mogelijk bij de doelgroep krijgen
  • Basis voor eventuele andere producten
  • Testen of de app ontwikkelaar wel écht de skills in huis heeft om een waardevol product te creëren

Toelichting per stap

  1. Inventarisatie

    Het ontwikkelen van een succesvol Proof of Concept begint bij het identificeren van een probleem of uitdaging. De oplossing hiervoor wordt vervolgens uitgewerkt tot een werkende, minimale versie. In deze fase inventariseren we de wensen rondom jouw Proof of Concept, brengen we advies uit over de levensvatbaarheid van het concept en komen we samen tot een duidelijk geformuleerde featurelijst.

  2. Ontwerp

    Aan de hand van de inventarisatie wordt een goed ontwerp van de UX en UI opgezet. Hier ligt de focus volledig op de basis; de prioriteit ligt bij de belangrijkste features en de gebruikerservaring bij die features. Het loont om juist wat extra tijd te stoppen in de ontwerpfase - zo kan kritisch denkwerk nu al gedaan worden, wat leidt tot besparingen tijdens de realisatie.

  3. Plan voor de techniek

    Na goedkeuring op het ontwerp wordt een beknopt plan voor de technische realisatie gemaakt.

  4. Acceptatie

    Het gemaakte ontwerp en plan voor de techniek wordt verder besproken met de opdrachtgever. Afhankelijk van de bevindingen volgt een finetuning sessie.

  5. Realisatie

    Wanneer de opdrachtgever akkoord is met het ontwerp en technisch plan voor de Proof of Concept, kan worden overgegaan tot realisatie. Net als bij het ontwerp begint dit bij de basis: het bouwen van een goed fundament.

Heb je advies nodig?

Samen inventariseren we jouw casus, de mogelijkheden, budget en tijdlijnen. Maak een afspraak voor een kennismaking.