Demo applicaties voor mobiele betalingen

Voor Mollie is een Android en iOS demo app gerealiseerd, met bijbehorende documentatie over de implementatie mogelijkheden. Zo kan Mollie haar betalingsmogelijkheden goed tentoonstellen aan potentiële klanten.

Doelgroep

Webshops

Opdrachtgever

Mollie

Markt

E-commerce

Eerste release

07 januari 2022

Over

Mollie is één van de snelstgroeiende betalingsverwerkers binnen Europa. Bedrijven van verschillende groottes worden gefaciliteerd in het gebruik van verschillende betaalmethodes en tientallen integraties. Met behulp van een eenduidige betalings-API biedt Mollie haar betaalmethodes wereldwijd op uniforme wijze aan.

Uitdaging

Op dit moment bedient Mollie ongeveer 130.000 klanten. Om nieuwe klanten aan te trekken en te overtuigen om te kiezen voor Mollie als betalingspartner, was de wens om een demo omgeving aan te kunnen bieden. In deze demo zou een potentiële klant kunnen zien en ervaren hoe mobiele betalingen via Mollie zouden werken.

Er bestond reeds documentatie over de implementatie mogelijkheden op mobiel, maar niet een manier om daadwerkelijk de gebruikersflow te zien, testen en ervaren. Dit kan net het verschil maken tussen wel of niet een nieuwe partner binnenhalen. Zodoende ging Mollie op zoek naar de expertise van een app ontwikkelaar, om tot een zo goed mogelijke demo te kunnen komen.

Oplossing

Samen met Mollie zijn wij op zoek gegaan naar de juiste oplossing. Dit omvatte de volgende werkzaamheden:

  • Analyse hoe de beste implementatie van demo apps zou zijn
  • Visueel ontwerp van de benodigde schermen, geheel in Mollie's huisstijl
  • Ontwikkeling van de demo app voor Android en iOS
  • Schrijven en opleveren van bijpassende documentatie, voor gebruik door ontwikkelaars

Het doel was om tot een eindresultaat te komen wat als blauwdruk voor bedrijven kon dienen: een compleet en werkend voorbeeld van hoe Mollie in mobiele apps kan werken, en een handvat voor de eigen implementatie.

Resultaat

Het resultaat is een demo app voor zowel Android als iOS waarmee bedrijven de implementatie mogelijkheden kunnen ervaren op smartphones. Met de bijbehorende documentatie wordt duidelijk wat de benodigde stappen zijn om Mollie te implementeren in een bestaande Android of iOS app.

Mollie Checkout demo omvat de volgende belangrijke features:

  • Betalingen ophalen
  • Een betaling aanmaken
  • Keuze van bank en betaalmethode
  • Een testbetaling uitvoeren
  • Inzicht in uitgevoerde betalingen

De beschikbaarheid van de demo apps heeft ervoor gezorgd dat Mollie potentiële klanten nóg beter mee kan nemen in de mogelijkheden van het Mollie betalingsplatform.

Selecteren van een betaalmethode

De gebruiker kan een betaalmethode selecteren, zoals iDeal, credit card of één van de andere betaalmethoden die Mollie ondersteunt.

Selecteren van een betaalmethode in de Mollie app

Keuze voor een bank

Bij enkele betaalmethodes selecteert de gebruiker een vervolg waarmee hij of zij de betaling wil uitvoeren. Zoals bij iDeal betalingen de keuze uit je bank.

Kiezen van een bank en betaalmethode

Betaalstatussen

Gebruikers kunnen een historie van betalingen inzien, met daarbij de verschillende betaalstatussen.

Inzien van betaalstatussen

Heb je advies nodig?

Samen inventariseren we jouw casus, de mogelijkheden, budget en tijdlijnen. Maak een afspraak voor een kennismaking.