Onderhoud

Service en onderhoud waarborgen de continuïteit en kwaliteit van de app. Na publicatie van de app wil je natuurlijk dat deze goed blijft werken.

Service Level Agreement

Om ervoor te zorgen dat software op het beoogde niveau blijft werken en problemen tijdig worden opgelost, kan een Service Level Agreement worden afgesloten. Zonder service- en onderhoudswerkzaamheden is de gemiddelde levensduur van een app twee jaar.

Vaak zijn er in het voorstel voor de technische realisatie afspraken opgenomen over wat er gedaan wordt qua service, beheer en onderhoud. Soms volgen deze afspraken pas na oplevering van de apps. Denk bij service diensten aan bijvoorbeeld:

• Responstijd, ook buiten kantooruren
  • Hoe om te gaan met updates van de Android en iOS besturingssystemen
  • Opschalen van capaciteit bij piekmomenten, bv. tijdens een groot evenement
  • De aanpak wanneer de IT-infrastructuur van een bedrijf verandert
  • Het zoeken en vinden van de juiste oplossing bij onverhoopte problemen

Hoe kun jij helpen?

Door nog voor de ontwikkeling na te denken over service, beheer en onderhoud, kunnen we lang voordat het nodig is bepalen wat er wel en niet gedaan gaat worden. Dit helpt ons bij het zo soepel mogelijk inrichten van de service die na publicatie volgt.