App Store inrichten | Stap 2: Toegang verlenen

Om een ontwikkelaar een app te laten beheren heeft hij toegang nodig tot het Developer account. Dit kun je doen door onderstaande stappen te volgen.

Toegang verlenen

1. Ga naar appstoreconnect.apple.com en log in met je Apple developer account
  2. Controleer of rechts bovenin de naam van je organisatie staat. Zo nee, selecteer deze
  3. Klik op het menu Users and Access, of Gebruikers als je account op het Nederlands staat
  4. Voeg een User toe door op het blauwe plusknopje te drukken
  5. Voer de volgende gegevens in:
    First name: Webuildapps
    Last name: HQ
    E-mail: [email protected]
    Roles: Admin
  6. Bevestig, waarna wij een uitnodiging ontvangen op ons mailadres. Thanks!
  7. De volgende stap is het verlenen van API toegang aan ons, zodat wij het distributieproces van de app kunnen automatiseren

Stappen voor het toegang verlenen tot de App Store Connect API

1. Toestemming geven: Ga naar Users and Access en kies voor de tab Keys. Er toestemming gegeven worden tot het gebruik maken van de App Store Connect API. Klik op de blauwe knop Request access. Selecteer de checkbox en klik op Submit.

2. Key genereren: Vervolgens kan er een API Key gegenereerd worden via de blauwe knop Generate API Key. Geef de key de naam van de ontwikkelaar en selecteer bij access "Admin". Klik op Generate. De API Key is nu succesvol aangemaakt.

3. Key delen: Onderstaande informatie heeft de ontwikkelaars nodig om daadwerkelijk gebruik te kunnen maken van de API:

1. Issuer ID (bovenaan de pagina)
    2. Key ID
    3. API Key (door op 'Download API Key' te klikken)

Bovenstaande gegevens kunnen vervolgens met de ontwikkelaar worden gedeeld.