Unlisted app publicatie

Unlisted apps zijn apps die niet vindbaar zijn in de Apple App Store, tenzij je een directe link naar de app hebt. De app is verder niet vindbaar in elk soort vermelding van Apple.

Goedkeuring van Apple

Voordat een aanvraag voor unlisted publicatie kan worden ingediend, moet de app al gereed zijn voor distributie. Dit houdt in dat de goedkeuring van Apple reeds binnen moet zijn en dat alle nodige informatie, zoals de winkelvermelding, screenshots en privacylabels ingevuld is. Let op: zonder deze goedkeuring wordt het verzoek altijd geweigerd.

Als deze stap gelukt is, kan er een verzoek voor verborgen distributie worden verstuurd naar Apple. Hiervoor kunnen de volgende links worden gebruikt:

Bij goedkeuring van Apple kan het gebruikelijke release proces worden voltooid. Er wordt vervolgens een link gegeneerd om toegang te krijgen tot de app. Deze kan gedeeld worden met de gebruikers die de app gaan gebruiken.

Niet-vermelde apps zijn beschikbaar voor iedereen die toegang heeft tot de link. Als de app reeds beschikbaar is in de App Store, blijft de huidige link hetzelfde, maar zal de app vanaf dat moment verborgen zijn.

Let op: zodra je een app unlisted publiceert, kun je deze niet meer terug switchen naar publieke beschikbaarheid.

Aanvraagformulier indienen

Het invullen van het aanvraagformulier kan door jou, de app ontwikkelaar of samen gedaan worden. Er worden enkele open en gesloten vragen gesteld over de organisatie, de app en de gebruikers. Hieronder volgt puntsgewijs welke vragen er aan bod komen.

• Welk type organisatie zal gebruik maken van de app?
  • De naam van de app
  • Het Apple ID van de app
  • Heb je de app ingediend voor review ja/nee?
  • Waarvoor de app gebruikt wordt en waarom niet-vermelde distributie gewenst is, met specifieke voorbeelden
  • Waarom je voorkeur hebt voor niet-vermelde distributie boven publiekelijke distributie
  • Waarom je voorkeur hebt voor niet-vermelde distributie in plaats van Apple Business Manager of Apple School Manager
  • Wordt de app intern en/of extern gedistribueerd naar werknemers, partners en/of klanten?
  • Hoeveel mensen zullen de app gebruiken?
  • Hoeveel organisaties zullen de app gebruiken?
  • Wie zal je app precies gebruiken?
  • Welke categorie past het beste bij je app?
  • Wordt de app beschikbaar voor managed of unmanaged toestellen?
  • In welke regio’s zal de app unlisted beschikbaar worden?