Promo codes genereren en indienen in de Google Play Store

Promo codes, ook bekend als promotional codes in de Google Play store zijn codes die gedeeld kunnen worden om betaalde apps, in-app-aankopen of abonnementen kosteloos aan individuele gebruikers aan te bieden. In dit artikel lees je hoe je deze codes genereert en hoe gebruikers ze kunnen inwisselen.

Belangrijke informatie en limitaties

De duur van de promotie is tussen de 3 en 90 dagen, dit kan je zelf instellen bij het genereren van de codes. Het is belangrijk op te merken dat na deze periode het abonnement tegen betaling zal worden verlengd, tenzij de gebruiker het abonnement vroegtijdig opzegt.

In tegenstelling tot de App Store kun je in de Google Play Store aanzienlijk meer codes genereren. Per kwartaal kun je maximaal 10.000 promocodes genereren.

Promo codes genereren in Google Play Console

1. Ga naar Google Play Console.
  2. Log in met je Google Play Developer account
  3. Selecteer je app.
  4. Klik in het zijmenu op Promo codes, onder het kopje Monetise.
  5. Klik op Create promo code en accepteer de voorwaarden.
  6. Vul de gegevens in.
  7. Geef je promotie een naam. Dit is voor je eigen administratie, dit wordt niet weergegeven aan de gebruikers.
  8. Selecteer een start en eind datum. Dit is de periode waar de Promo code gebruikt kan worden. Nadat de einddatum van een promotion is verstreken kunnen gebruikers de code niet meer inwisselen.
  9. Selecteer je subscription en vul de aantal dagen in hoelang de gebruiker het abonnement mag gebruiken (Let op de periode moet tussen de 3 en 90 dagen zijn)
  10. Selecteer One-time codes en vul het gewenste aantal codes in dat je wilt genereren.
  11. Klik op Save en bevestig je actie door op Create te drukken.

Promo codes indienen in de Google Play Store

1. Open de Google Play-app op je apparaat.
  2. Tik op je profiel, rechts bovenaan.
  3. Tik op Betalingen en abonnementen.
  4. Tik op Code inwisselen.
  5. Voer de gekregen code in en tik op Tegoed inwisselen.
  6. Optioneel: Als je geen interesse hebt in een betaalde verlenging, volg dan deze stappen om ervoor te zorgen dat het abonnement niet automatisch wordt verlengd na de gratis periode.
    1. Open de Google Play-app op je apparaat.
    2. Tik op je profiel, rechts bovenaan.
    3. Tik op Abonnementen.
    4. Tik op het abonnement die je wilt opzeggen.
    5. Tik op Abonnement opzeggen en volg de instructies.