Data safety bij Google

Het is verplicht om aan te geven welke persoonlijke gegevens je app gebruikt. Die informatie wordt opgenomen op de pagina van de app in de Google Play Store.

Hoe of wat

In het gedeelte Veiligheid van Gegevens op Google Play kun je gebruikers makkelijk inzicht geven in welke gebruikersgegevens je app verzamelt of deelt en de belangrijkste privacy- en beveiligingsprocedures van je app onder de aandacht brengen. Zo kunnen gebruikers een weloverwogen beslissing nemen over welke apps ze willen installeren.

Je kunt deze informatie indienen via een formulier in het nieuwe gedeelte Veiligheid van gegevens op de pagina App-content (Beleid > App-content) in de Play Console. Nadat je het formulier Veiligheid van gegevens hebt ingevuld en verstuurd, wordt de door jou verstrekte informatie beoordeeld door Google als onderdeel van het beoordelingsproces voor apps. Deze informatie wordt getoond in je winkelvermelding om Google Play-gebruikers inzicht te geven in hoe je hun gegevens verzamelt en deelt voordat ze je app downloaden.

Inhoud