Happy Path vs edge cases

Van nature test je als gebruiker alleen het Happy Path; ofwel het verwachte patroon. Maar juist de uitzonderingen en alternatieve scenario's (edge cases) zijn vaak minder goed getest tijdens de ontwikkeling van de app.

Edge cases ontdekken

Controleer altijd ook de werking van de app in alternatieve situaties:

• Wat gebeurt er met de app wanneer je tussendoor wordt gebeld?
  • Wat gebeurt er bij een ongeldige waarde in bij een invoerveld?
  • Wat gebeurt er als de app hard wordt afgesloten en opnieuw geopend?
  • Wat gebeurt er als een notificatie wordt geopend?
  • Wat gebeurt er als de app een update krijgt?
  • Wat gebeurt er als je uitlogt en met een ander account de app gebruikt?

Door dit soort alternatieve situaties te testen, kom je erachter of deze worden afgevangen of (nog) niet. Zo'n alternatieve situatie kan er zomaar voor zorgen dat gebruikers crashes ervaren, wat je wil vermijden.