Hoe test je een app?

Gebruikers verwachten een app die prettig werkt en hun 'probleem' goed oplost. Als een feature niet functioneert zoals verwacht wil je dit communiceren naar de app ontwikkelaar. We leggen je stap voor stap uit hoe je een app grondig test. Dit vergt inspanning en aandacht maar soms ook gewoon een frisse kritische blik.

Wat is testen?

Voordat je een app gaat publiceren in de app stores wil je er vertrouwen in hebben dat de app goed is getest en bij de (honderd) duizenden gebruikers ook stabiel zal werken. Daarom is tijdens de ontwikkeling van een app testen, finetunen en verbeteren op basis van feedback essentieel om een app van hoge kwaliteit te kunnen realiseren.

Zo scoor je punten bij jouw eindgebruikers, want je levert een product zonder issues en men kan de app optimaal benutten.

Check alle features

Je wil erachter komen of afgesproken functionaliteit werkt zoals je verwacht en of de app gebruiksvriendelijk is. Loop daarom de verschillende functionaliteiten in de app langs. Werkt het registreren van een account bijvoorbeeld precies zoals verwacht?

Om jouw feedback duidelijk door te geven adviseren we de volgende drie vragen toe te lichten, per test:

  1. Wat is de omschrijving van de situatie, dus welke stappen leg je in de app af?
  2. Wat is het resultaat?
  3. Wat is het resultaat wat je eigenlijk zou verwachten?

Door deze stappen concreet te beschrijven snappen wij de situatie en jouw verwachting. Vervolgens proberen wij het probleem zelf te reproduceren en op te lossen.