.P12 exporteren vanuit Keychain

Om een app te kunnen publiceren moet deze digitaal worden ondertekend. Via een Apple Developer account is er een iOS distributie certificaat nodig en een profiel voor de app om te app te 'signen' c.q. ondertekenen. Zonder geldige signing kan een app niet worden geïnstalleerd op een toestel. Distributie kan via de App Store en in sommige situaties ook via een alternatieve route. In alle gevallen moet er een geldige signing aanwezig zijn.

Wat is een .p12?

Een .p12-bestand bevat een encrypted versie van een distributie certificaat. Dit bestand kan vervolgens gedeeld worden.

De App Store controleert of dit bestand aanwezig is wanneer je een app indient. De app kan alleen geaccepteerd worden als er een .p12 bestand is dat matcht met de gegevens die in App Store Connect geconfigureerd staan.

Hoe exporteer je een .p12-bestand?

• Open Keychain Access op je Mac
  • Kies het certificaat dat je wil exporteren
  • Rechtermuisknop
  • Selecteer ‘Export <bestandnaam>’
Afbeelding Webuildapps

In het volgende menu kies je bij File Format ‘Personal Information Exchange (.p12) voordat je op 'Save' of 'Opslaan' drukt.

Afbeelding Webuildapps

Wanneer er gevraagd wordt om een wachtwoord in te vullen ter beveiliging van de export, kun je deze velden leeglaten en doorgaan.

Afbeelding Webuildapps

Wanneer er om het computerwachtwoord wordt gevraagd, vul deze in en klik op 'Allow'.

Afbeelding Webuildapps

Wanneer er gevraagd wordt om het certificaat met een wachtwoord te beveiligen, laat deze gegevens leeg en druk op 'Save'. Je .p12-bestand is nu opgeslagen in de locatie die je hebt aangegeven. 🎉