Promo codes genereren en indienen in de App Store

Promo codes in de App Store zijn codes die gedeeld kunnen worden om betaalde apps, in-app-aankopen of abonnementen kosteloos aan individuele gebruikers aan te bieden. In dit artikel lees je hoe je deze codes genereert en hoe gebruikers ze kunnen inwisselen.

Belangrijke informatie en limitaties

De duur van de promotie komt overeen met de duur van een eenmalige abonnement. Dit betekent dat een maandabonnement een maand lang gratis is, en een jaarabonnement een jaar lang gratis is. Het is belangrijk op te merken dat na deze periode het abonnement tegen betaling zal worden verlengd, tenzij de gebruiker het abonnement vroegtijdig opzegt.

Je kunt maximaal 100 promocodes genereren per halfjaar. De periode wordt gereset op 1 januari en 1 juli. Daarnaast hebben promocodes een beperkte geldigheidsduur. Zodra er een nieuwe versie van een app wordt uitgebracht, komen alle eerder verstrekte promocodes te vervallen. Het is daarom belangrijk om ze tijdig in te wisselen

Promo codes genereren in App Store Connect

1. Ga naar App Store Connect.
  2. Log in met je Apple Developer-account met de rol eigenaar, admin, app manager of marketing.
  3. Navigeer naar My apps en selecteer je app.
  4. Klik op de blauwe tab Services.
  5. Klik in het zijmenu op Promo Code.
  6. Vul het tekstveld achter de appnaam en versienummer in met het gewenste aantal codes dat je wilt genereren.
  7. Klik op Generate Code rechts bovenaan.
  8. Accepteer de voorwaarden en klik op Generate code.
  9. Klik op OK. De codes worden nu gedownload en zijn ook te terug te vinden in het tab History.

Promo codes indienen in de App Store

1. Open de App Store-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechts bovenaan op het scherm op het profiel icoon. Log in met je Apple ID indien nodig.
  3. Tik op Wissel cadeaubon of code in.
  4. Tik op Voer code handmatig in.
  5. Voer de gekregen code in en tik op Wissel in.
  6. Optioneel: Als je geen interesse hebt in een betaalde verlenging, volg dan deze stappen om ervoor te zorgen dat het abonnement niet automatisch wordt verlengd na de gratis periode.
    1. Open de App Store-app op je iPhone of iPad.
    2. Tik rechts bovenaan op het scherm op het profiel icoon.
    3. Tik op Abonnementen.
    4. Tik op het abonnement die je wilt opzeggen.
    5. Tik op Zeg abonnement op en bevestig deze actie.