Google Play inrichten | Stap 3: Toegang verlenen

Om een ontwikkelaar een app te laten beheren heeft hij toegang nodig tot het Developer account. Dit kun je doen door onderstaande stappen te volgen.

Verleen een ontwikkelaar toegang tot de Google Play Android Developer API

1. Maakt een project aan: Ga naar Google Cloud Console en maak een project aan via deze link.
  2. Maak een service account aan: Ga naar ‘IAM & Admin’ en kies voor ‘Service Accounts’ in de menu opties. Klik op ‘Create service account’.
    1. Vul de naam in van de ontwikkelaar en klik op ‘Create and continue’.
    2. Klik op ‘Select a role’. Zoek naar de rol ‘Owner’ en selecteer deze.
    3. Sla de stap ‘Grant users access to this service account’ over. Klik op Done.
    4. Kopieer het e-mailadres van het service account.
  3. Maak een API-key aan: Klik op het driepuntjes-icoon (⋮) achter het service account en kies voor ‘Manage keys’. Klik op ‘Add key’ en selecteer ‘Create new key’ en klik op ‘Create’. Sla het JSON-bestand op en stuur dit naar de ontwikkelaar.
  4. Geef het service account toegang:
    1. Ga naar Google Play Console en log in.
    2. klik op Users and Permissions. Klik op het driepuntjes-icoon (⋮). Klik op vervolgens op ‘Invite new user’.
    3. Vul het e-mailadres in van het service account (@.iam.gserviceaccount.com).
    4. Ga naar account permissions en selecteer ‘Admin (all permissions)’.
    5. Klik rechtsonder op ‘Invite’ en bevestig met ‘Send invite’.
  5. Geef de ontwikkelaar toegang:
    1. Klik opnieuw op 'Invite new user'.
    2. Vul het adres in van de ontwikkelaar ([email protected]).
    3. Selecteer ‘Admin (all permissions)’.
    4. Bevestig.
  6. Schakel de Google Play Android Developer API in: Ga naar de Google Play Developer API page en klik op Enable.
    Enable knop Google Play Android Developer API