Checklist publicatie App Store

Je bent ingeschreven voor het Apple Developer Program en zult nu de app moeten publiceren op de App Store. Wij hebben een lijst opgezet met welke informatie doorgegeven moet worden voor het indienen van de app.
Afbeelding Webuildapps

Algemene informatie

1. Naam van de app

De naam van je app moet uniek zijn in de App Store. De naam kan afwijken van de naam die de gebruiker onder het icoon op zijn homescreen ziet staan.
Vereist. Je hebt maximaal 30 karakters

2. Subtitel

Een ondertitel onder je app naam. Gebruik het om te aan te geven waar jouw app over gaat en wat de gebruiker ermee kan doen.
Optioneel maar aanbevolen. Je hebt maximaal 30 karakters

3. Beschrijving

In de beschrijving zet je informatie over jouw app. Een veelgebruikte opbouw van de beschrijving voor een app is een introductie gevolgd door belangrijke functionaliteiten en features.

In de introductie kan je de gebruiker vertellen wat de kern en meerwaarde is van jouw app. Schrijf dit specifiek voor jouw doelgroep. De functionaliteiten worden vaak geschreven in vorm van een lijst.
Vereist. Je hebt maximaal 4000 karakters

4. Keywords

Kies voor relevante keywords/zoektermen. Je hebt namelijk een beperkt aantal karakters. Herhaal geen woorden die in je al hebt gebruikt in de app naam of jouw ontwikkelaars naam.

Wij raden aan om zo weinig mogelijk spaties te gebruiken. Voorbeeld: Als jij gevonden wilt worden op “app ontwikkelaar” voeg dit zoekterm dan niet als één woord toe maar onderscheidt het woord met een komma. Jouw app kan gevonden kan worden op ‘App ontwikkelaar’ en ook op de losse woorden ‘App’ en 'Ontwikkelaar'.
Vereist. Je hebt maximaal 100 karakters

De opbouw van zoektermen ziet er als volgt uit: app,ontwikkelaar,alkmaar,apps,ios,android

5. Categorie

Je kan twee categorieën koppelen aan jouw app. Een primaire en secondaire. De primaire is de meest belangrijke categorie en zal ook worden weergegeven onder de app naam. Kies een categorie waar de kernwaarde van jouw app het meest bij past. Beeld je in waar jij als gebruiker zou verwachten dat de deze app staat. Soms kan je moeite hebben met het kiezen van categorieën, je zou dan kunnen kijken waar concurrerende apps staan.

Bekijk alle categorieën met daarbij uitleg en voorbeelden

Vereist. Je hebt keuze uit 1 of 2 categorieën

6. Prijs

Het is mogelijk om gebruikers voor het downloaden van een app te laten betalen. Apple hanteert 'price tiers', wat inhoudt dat Apple een lijst heeft met vaste prijzen. Wij raden dit verdienmodel niet altijd aan. Een nadeel is dat de drempel om te downloaden wordt verhoogt. Er zijn andere verdienmodellen die meer resultaat boeken.
Optioneel

7. Beschikbaarheid

Bepaal in welke landen of regio’s de app gedownload mag worden. Standaard wordt er van alle landen en regio’s uitgegaan.
Vereist

8. Primaire taal

Er kunnen situaties ontstaan dat Apple niet weet in welke regio de bezoeker zich bevindt. De primaire taal zal dan als standaard worden weergegeven.
Vereist

9. Copyright

Hier vul je het release jaar in en de naam van een organisatie of persoon die eigenaar is van de app.
Vereist

Voorbeeld: 2022, Webuildapps B.V.

10. App Review information

Voordat een app in de App Store terecht komt, wordt deze getest door het App Review team. Als jouw app een login functie heeft zal je gegevens van een demo account moeten aanleveren.
Vereist als jouw app een inlogfunctie heeft

Daarnaast vraagt het App Review team om contactgegevens van iemand uit jouw organisatie voor als zij vragen hebben. In de meeste gevallen zal dit worden ingevuld met contactgegevens van jouw app ontwikkelaar.
Vereist

Afbeelding Webuildapps

Visuele elementen

11. Screenshots

Bij de presentatie van jouw app worden screenshots weergegeven. Bezoekers kunnen zien welke functionaliteiten de app heeft. Daarnaast ziet de bezoeker ook of de app hen visueel aanspreekt. Het is daarom belangrijk dat deze screenshots er verzorgd uitzien.

Heb je bij ons een app laten ontwikkelen? Dan ontwerpen wij deze screenshots voor jou. Je kunt eventueel wensen of teksten aan ons doorgeven.
Vereist. Er worden minimaal 2 tot maximaal 5 screenshots van een 5.5” toestel (iPhone 8 Plus) en een 6.5” toestel (iPhone Xs Max) weergegeven

12. Privacy Policy URL

Een privacy policy is een verklaring hoe jij gegevens van een gebruikers en/of klanten verzamelt, gebruikt, openbaar maakt en beheert.

Heb je een bestaande privacy policy? Bijvoorbeeld op je website. Dan zou je deze moeten controleren, omdat je bij een app op een andere manier kan omgaan met persoonsgegevens.
Vereist. Je levert een URL aan

13. Support URL

Een URL met support informatie over jouw app. Dit kan een contactpagina of FAQ pagina zijn.
Vereist. Je levert een URL aan

14. Marketing URL

Een URL met marketing informatie over jouw app. Dit kan een homepagina of landing page zijn.
Optioneel. Je levert een URL aan

Tot slot

Indienen van app

Na het invullen van de gegevens dien je de app in voor review. In veel gevallen zal de app ontwikkelaar dit voor jou regelen. Als alles in orde is en goedgekeurd wordt door Apple, staat jouw app binnen 24 uur online in de App Store.

Aanpassen van gegevens

De gegevens kunnen later na lancering worden aangepast, maar alleen door een een nieuwe update van de app in te dienen. Let daarom goed op dat je in één keer de juiste gegevens invult. Zo hoef je niet meerdere keren een nieuwe versie in te dienen.

Heb je ook een Android app?

Als je ook een Android app hebt en deze wilt publiceren in de Google Play Store, bekijk dan Publicatie Google Play Store.