iPhone app ontwikkelen

Bij Webuildapps maken wij native iPhone apps van hoogstaande kwaliteit zodat de eindgebruiker de best mogelijke ervaring krijgt.

iPhone app laten maken

Al sinds de oprichting in 2009 zijn we bij Webuildapps bezig met het ontwikkelen van native iPhone apps. Een native iPhone app is een app die is geschreven in de native taal die is bedoeld voor dit platform, in het geval van Apple's iOS is dit Objective-C of Swift.


Een iPhone app laten maken; wat is er voor nodig?

Om een iPhone app te ontwikkelen beginnen wij met het bepalen van hoe de iPhone app er uit moet komen te zien, welk doel deze dient en voor wie deze bedoeld is. Alles begint met een degelijk concept en ontwerp.

Voorbeeldconcept:

- Het doel kan bijvoorbeeld zijn: Mobiel Bankieren
- De doelgroep is in dat geval: Klanten van mijn bank

In het geval van een mobiel bankieren app is het van belang dat het ontwerp: 

- Functioneel gericht is; hippe menu's en veel fancy beeld materiaal werken hier contraproductief
- Makkelijk te gebruiken; intuitief en eenvoudig
- Snel de gewenste informatie geeft; rekeningen en saldo zijn veel interessanter dan het laatste nieuws van de bank

Met bovenstaande aandachtspunten komen we samen tot een aantrekkelijk ontwerp voor de iPhone app die we gaan ontwikkelen. Het is belangrijk om het ontwerp kritisch met het team (ook de iPhone app ontwikkelaars) door te spreken en goed te controleren of er rekening is gehouden met alle mogelijke situaties die een iPhone gebruiker zou kunnen tegenkomen.


Het laten maken van de iPhone app

Tijdens het ontwikkelen van de iPhone app zet een iPhone ontwikkelaar alle ontwerpen om in een echt werkende app en komen alle ideeën werkelijk tot leven. Vaak is er nauw contact tussen het team en de product owner om samen keuzes te maken over functionaliteit en voortgang.


Testen van de iPhone app

Nadat de de iPhone applicatie is ontwikkeld wordt deze samen met alle stakeholders doorgelopen en getest. Als er na het testen van de iPhone app nog feedback volgt dan wordt deze opgepakt en als iedereen akkoord is kan de iPhone app beschikbaar worden gesteld aan het grote publiek.


Publicatie van de iPhone app

Bij het publiceren van een iPhone app hoort een spannend moment. Na het uploaden van de app in iTunesconnect (onderdeel van het Apple Developer Portal) komt de app in de wachtrij voor een review te staan. Als de app in review staat wordt de app door een Apple medewerker nagekeken of deze voldoet aan alle richtlijnen. Na afloop van deze review krijgt de ontwikkelaar te horen of de app is goedgekeurd of dat de app wordt geweigerd. Deze periode duurt gemiddeld tussen de 1 en 3 dagen en is onofficieel te bekijken via Appreviewtimes.


Kosten app laten maken

Wanneer je overweegt om een app te laten maken dan valt het aan te raden om eerst goed te kijken naar wat je precies wilt en tegen welk budget. Er zijn namelijk meer routes die je kunt overwegen om een app te laten maken en iedere route kent zijn eigen kostenpatroon. Wel moet je er rekening meehouden dat je al snel enkele tienduizenden euro's moet investeren om er een succes van te maken. Meer over de kosten lees je in dit blog over de kosten van het laten maken van een app.


App offerte aanvragen

Ben je op zoek naar een app ontwikkelaar die een app voor jouw bedrijf of organisatie kan ontwikkelen, neem dan contact op met Webuildapps of vraag een offerte aan voor het laten maken van een app.

MAATWERK APPS

PROCES OPTIMALISATIE

SERVICES & SUPPORT

ZOEK JE EEN PROFESSIONELE APP BOUWER MET VERSTAND VAN TECHNIEK ÉN BUSINESS?

Wij luisteren naar jouw verhaal en samen gaan we aan de slag om waarde te creëeren voor jouw business. Vanaf de eerste gedachte tot ver voorbij de realisatie. Neem contact op voor een kennismaking of vraag direct een offerte aan!