Veilig en snel toegang tot je boekhouding

Bij de nulmeting ontving SnelStart 2,6 van de 5 sterren in de Apple App Store en 3,5 van de 5 sterren bij Google. Na onze samenwerking is dat bij Apple 4,6 van de 5 sterren op basis van meer dan 7.500 reviews en bij Google 4,6 sterren uit zo'n 1.400 reviews.

Doelgroep

Ondernemers

Opdrachtgever

SnelStart

Markt

Financiële dienstverlening

Eerste release

04 augustus 2020

Over

Toen 40 jaar geleden nog bijna niemand een computer gebruikte begon SnelStart als pionier met zoeken naar nieuwe manieren om de administratie van ondernemers makkelijker te maken. Met inmiddels meer dan 100.000 klanten is makkelijk maken nog steeds het centrale thema van het bedrijf.

In een snel veranderende wereld wil SnelStart ondernemers helpen door complexe administratieve vraagstukken makkelijk te maken, zodat zij meer tijd en energie overhouden om daadwerkelijk te ondernemen.

Uitdaging

De oude SnelStart app bestond uit een op basis van Xamarin ontwikkelde app in combinatie met de webapplicatie van SnelStart. In beide App Stores gaven gebruikers in de reviews aan dat de app niet voldeed aan de verwachtingen. Zo ontstond vanuit SnelStart de wens om een verbeterslag door te voeren, zodat zowel zij als de klanten een betere ervaring zouden hebben met de apps. Een hoge mate van veiligheid en een goede gebruikerservaring stond hierbij voorop.

Oplossing

Samen gingen we om tafel en kwamen we tot een plan voor de verbeterslag. Deze werd vervolgens ook doorgevoerd, vooral gericht op het inloggen en de gebruikerservaring.

Gebruikers kunnen inloggen, een pincode instellen en biometrics activeren (zoals fingerprint, touchID en faceID). Na een succesvolle login wordt de SnelStart webapplicatie geopend. Hier kunnen gebruikers alle features van SnelStart gebruiken.

Er is uitgebreid aandacht besteed aan de login flow om ervoor te zorgen dat gebruikers een zo goed mogelijke ervaring zouden hebben. Een goed begin is immers het halve werk. Ook kan de applicatie ontgrendeld worden middels gezichtsontgrendeling, vingerafdruk, wachtwoord, pincode of patroon. Om het hele authenticatie proces nóg veiliger te maken, is na het biometrics gedeelte ook gebruik gemaakt van auth0.

Resultaat

SnelStart biedt hun service aan meer dan 82.000 ondernemers en 3.800 accountants. De meerderheid van al deze gebruikers maakt inmiddels maandelijks gebruik van de SnelStart apps.

  • Bij de nulmeting ontving SnelStart 2,6 van de 5 sterren bij Apple en 3,5 van de 5 sterren bij Google
  • Nu ontvangt de SnelStart iOS app 4,6 van de 5 sterren uit meer dan 7.500 reviews
  • De SnelStart Android app krijgt 4,4 van de 5 sterren, heeft meer dan 50.000 downloads en zo'n 1.400 reviews

Authenticatie

Gebruikers kunnen snel, veilig en eenvoudig inloggen. Er is uitgebreid aandacht besteed aan de gebruikerservaring en het waarborgen van een zo hoog mogelijke veiligheid.

Authenticatie in de SnelStart app

Biometrische ontgrendeling

Gebruikers kunnen hun boekhouding gemakkelijk, maar veilig ontgrendelen via vingerprint of gezichtsherkenning. De veiligheid is daarmee gewaarborgd.

Biometrische ontgrendeling in de SnelStart app

Heb je advies nodig?

Samen inventariseren we jouw casus, de mogelijkheden, budget en tijdlijnen. Maak een afspraak voor een kennismaking.