7 slimme voorbeelden van App Clips

Met App Clips kunnen gebruikers via een mini-app efficiënt handelingen uitvoeren zonder daar een hele app voor te hoeven installeren. In deze blog presenteren we 7 out-of-the-box voorbeelden waarop App Clips van toegevoegde waarde kunnen zijn voor bedrijven en organisaties.

Afbeelding Webuildapps

Wat zijn App Clips?

App Clips zijn een nieuwe feature van de iOS 14 update en kun je zien als een pop-up of mini-app waarmee je snel en eenvoudig specifieke handelingen van een app kan uitvoeren, zonder de hele app te hoeven installeren.

Deze pop-up krijg je wanneer je een QR-code of NFC tag scant, soortgelijk aan het gebruik van QR-codes om bestellingen te plaatsen in een restaurant tijdens de coronacrisis. Als app ontwikkelaar zien we veel kansen waarop deze feature waardevol kan zijn voor organisaties.

Reserveren, bestellen en betalen zijn slechts generieke voorbeelden voor het gebruik van App Clips, de mogelijkheden en kansen reiken verder. Vanuit het perspectief van gebruikers zijn we tot 7 out-of-the-box voorbeelden gekomen waarop een App Clip waarde kan toevoegen. Deze hypothetische voorbeelden lichten we puntsgewijs toe.

1) Live een deelnemer van een sportevenement volgen

Met deze App Clip kunnen familieleden en vrienden van sportievelingen op gemakkelijke wijze een deelnemer volgen. Wil je zien waar jouw vriend of vriendin is tijdens de Dam tot Damloop? Dan zou deze App Clip uitkomst bieden.

Afbeelding Webuildapps

2) Onafhankelijk van tijd en plaats een parkeerplaats reserveren

Het reserveren van een parkeerplaats kan vereenvoudigd worden door via een App Clip snel een reservering te kunnen plaatsen. De gebruiker kan op deze manier nog efficiënter gebruik maken van dit soort dienstverlening, onafhankelijk van tijd en locatie.

Een reservering plaatsen is met een paar drukken op je smartphone gedaan.

Afbeelding Webuildapps

3) Snel een trein- of metrokaartje aanschaffen

Stel: je OV-kaart moet snel opgeladen worden omdat je onvoldoende saldo hebt, of je hebt een kaartje voor de trein of metro nodig. Met een App Clip worden de automaten op stations overbodig - men kan immers via de Clip eenvoudig een kaartje bestellen.

Wachten bij een automaat wordt dan verleden tijd.

Afbeelding Webuildapps

4) Realtime inzicht in kitesurfers op het water

Wil je weten waar jouw vriend of vriendin op dit moment aan het kitesurfen is? Met deze App Clip krijg je realtime inzicht in hun locatie en kan je aan de bel trekken in het geval van calamiteiten.

Afbeelding Webuildapps

5) Efficiënt een pakket retour sturen

Dienstverlening wordt steeds digitaler, waarom het retourneren van een pakketje niet? Met deze App Clip kan snel aangegeven worden dat een pakketje retour komt en met welke reden.

Je hoeft dus niet meer op een website te zoeken hoe dit in zijn gang gaat - met de QR-code op het pakketje kan je dit direct regelen.

Afbeelding Webuildapps

6) Verf bestellen uit een catalogus

Koffie bestellen was een van de voorbeelden waarmee Apple zelf kwam. Handig! Ditzelfde principe kan worden toegepast op allerlei soorten bestellingen, zo ook het bestellen van verf bij een groothandel of uit een online catalogus.

Met deze Clip krijg je snel inzicht in de beschikbare producten en is bestellen zo geregeld.

Afbeelding Webuildapps

7) App Clip als digitale toegangspas

Fysieke pasjes om een afvalcontainer te ontgrendelen zijn niet meer nodig als je daarvoor een App Clip kan gebruiken. Je opent deze App Clip en houdt vervolgens je telefoon in de buurt van de scanner, waarmee je de container ontgrendeld.

Zo kunnen App Clips ook bijdragen aan het milieu, want dit zou een boel pasjes schelen.

Afbeelding Webuildapps

App Clips inzetten voor jouw onderneming?

Ben je aan de hand van deze voorbeelden benieuwd of een App Clip waardevol zou zijn voor jouw bedrijf?

Daar denken we als innovatieve app ontwikkelaar graag over mee. Kom gerust eens bij ons in de lucht.

Afbeelding Webuildapps

Gepubliceerd op 28 oktober 2020

Ook interessant om te lezen

Heb je advies nodig?

Samen inventariseren we jouw casus, de mogelijkheden, budget en tijdlijnen. Maak een afspraak voor een kennismaking.