Waarom een app laten ontwikkelen?

Steeds meer bedrijven hebben in 2019 naast een website een mobiele app. Wat is de toegevoegde waarde van een app en is het misschien wat voor jouw bedrijf? Over drie minuten weet jij precies waarom zoveel bedrijven voor een app kiezen.

3 minuten - Gepubliceerd door Julian de Lange op 10 augustus 2019

Laptop en smartphone op tafel

Gemak als speerpunt

Als je denkt dat apps alleen voor grote namen als Albert Heijn en de Rabobank zijn heb je het mis. Middelkleine bedrijven willen de digitale trend benutten en begrijpen dat een effectieve strategie meer omvat dan alleen een mobielvriendelijke website. Apps zijn toegankelijker en betaalbaarder geworden: de lokale coffeeshop, je favo sportschool en de parkeergarage in jouw stad kunnen gewoon meedoen. Sommigen doen dat al, en met succes. De Safeguard app bijvoorbeeld, waarmee je kan zien welke BHV'ers er op dat moment in jouw bedrijf aanwezig zijn. Dat scheelt tijd als er iets ergs gebeurt. Bij een hartaanval bijvoorbeeld zijn de eerste zes minuten cruciaal.

De "grote jongens" in bijvoorbeeld de wereld van banken kijken naar elkaar en realiseren zich dat een goede app het verschil kan maken tussen succes en middenmoot. Logisch dat hetzelfde opgaat voor de gemiddelde mkb-er; we kijken vandaag de dag zo vaak op onze telefoon dat constant beschikbaar en in beeld zijn een vanzelfsprekend voordeel is.

Bied je gebruikers het gemak wat ze steeds vaker verwachten en ze zullen je belonen. Uiteraard houdt het daar niet op: het is cruciaal om je app af en toe in een modernere jas te steken. Als je app het eerste jaar een succes is betekent dat niet dat mensen na drie jaar nog steeds tevreden zijn met dezelfde service. Als je niet meegaat met de nieuwste ontwikkelingen loop je het risico om door de concurrentie te worden ingehaald.

Laptop en smartphone op tafel

Betere band met je (toekomstige) klant

Als bedrijf wil je graag dat je graag dat je klanten tevreden én loyaal zijn. "Customer loyalty" noemt men in het Engels die loyaliteit, en dit is voor veel bedrijven één van de belangrijkste doelen. Loyale klanten komen terug en doen jouw werk voor je: ze vertellen mensen dat jij een goede keus bent. Er is nogal veel ruis op de lijn in 2018: billboards, advertenties in de krant en online, flyers, coupons, websites, social media, email marketing... kan je nog ademhalen onder de druk van al deze advertenties?

Met een app ben je maar één druk verwijderd van je klant en kan je een veel warmere band opbouwen. Je maakt hun leven makkelijker en stimuleert zo hun loyaliteit. Bied speciale, exclusieve aanbiedingen aan en mensen zullen sneller je app downloaden. Eén druk verwijderd zijn is sowieso iets waar mensen van houden: makkelijk het nieuws, weer, en bestellingen plaatsen. Waarom denk je dat de meeste nieuwsgevers een eigen app hebben? Die zorgen voor duizenden extra kliks per dag. Zo zijn er legio andere voorbeelden te bedenken. Dat gebruikersgemak, die toegevoegde waarde, dat is waar mensen blij van worden.

Waardevolle informatie verzamelen

Door een app te gebruiken kan je als bedrijf waardevolle informatie verzamelen. Wat voor product en welke dienst kopen je klanten het meest? Hoeveel tijd brengen ze door in de app? Op welk tijdstip is de verkoop het best? Door deze data in kaart te brengen kan je te weten komen hoe je jouw klanten een nog betere user experience kan bieden. Speel op hun wensen in en je hebt er weer wat trouwe klanten bij. Efficiëntie en eenvoud voor consument en bedrijf, wie wil dat nou niet?

Hoe dan ook, binnen een paar jaar tijd heeft bijna ieder bedrijf een app. Wacht je tot je bij de laatsten hoort, of ga je nu alvast de mogelijkheden voor jouw bedrijf uitzoeken? Wees niet bang om out-of-the-box te denken, wie weet wat voor idee het oplevert.

Wat vind jij? Gebruikt jouw bedrijf een app of zie je mogelijkheden? We horen graag van je. Als ervaren app ontwikkelaar kunnen wij je goed helpen bij allerlei digitale uitdagingen. Benieuwd naar de prijs van een app? Je leest wat je kan verwachten in ons uitgebreide artikel over hoe je succesvol een app laat maken.