Wat kan een app toevoegen aan jouw bedrijf?

Hoe gaat een app concreet waarde toevoegen aan de processen van jouw organisatie? We leggen je uit wat een app kan opleveren en hoe je de kans op succes verhoogt.

3 minuten - Gepubliceerd door Julian de Lange op 21 augustus 2020

Kantoorgebouw met ramen en post-its op het raam

De toegevoegde waarde van apps

Een goede app laten maken valt of staat met het creëren van toegevoegde waarde. Als het eindproduct uiteindelijk geen meerwaarde biedt, heeft het geen zin om een app te laten bouwen. Als app ontwikkelaar leggen we graag uit waar je op moet letten en wat een app kan toevoegen aan jouw bedrijf.

Denk altijd vanuit het perspectief van jouw doelgroep. Wat hebben zij zakelijk nodig, welke processen zijn op dit moment omslachtig en hoe kan een app ondersteuning bieden?

Dit verschilt natuurlijk per sector en branche. Enkele generieke voorbeelden van hoe apps ondersteuning kunnen bieden aan een bedrijf zijn als volgt:

 • Realtime inzicht in relevante data, onafhankelijk van tijd en plaats
 • Op afstand machines en processen kunnen aansturen
 • Vereenvoudiging van korte, veelvoorkomende acties zoals het invoeren van een order bij een groothandel
 • Laagdrempelige toegang tot informatie, bijvoorbeeld voor het inzien van orderinformatie, (intern) nieuws of versimpeld naslagwerk
 • Makkelijke creatie van nieuwe output. Denk aan het maken en bewerken van mails, tekst en foto’s voor diverse doeleinden
Kantoorgebouw met ramen en post-its op het raam

Kenmerken van een succesvolle app

De meeste apps die in de app stores terecht komen worden nooit of slechts één keer gebruikt. Andere apps daarentegen zijn een belangrijk onderdeel van de dagelijkse bedrijfsvoering. De oorzaak hiervan ligt aan verschillende aspecten. Een succesvolle app is veelal:

 • Duidelijk van toegevoegde waarde (gemak, genot of gewin)
 • De beste toepassing voor een bepaalde taak binnen jouw beoogde doelgroep
 • Goed onderhouden met een focus op continue verbetering en doorontwikkeling van de kernfunctionaliteit
 • Te herkennen aan een sterke samenhang tussen de strategie, het ontwerp, de dienstverlening, de app en alle relevante processen

The secret of success is to do the common thing uncommonly well.

John D. Rockefeller

Procesoptimalisatie is de belangrijkste drijfveer

Het doel van een zakelijke app is doorgaans om een proces of meerdere processen te optimaliseren. Wederom is dit zeer verschillend tussen sectoren. Een bedrijf in de maakindustrie zal een ander wensenpakket schetsen dan een softwarebedrijf dat wil uitbreiden met een app.

Zolang er data beschikbaar is kunnen wij die gebruiken voor optimalisaties, altijd strak vormgegeven en met focus op de eindgebruiker. Dat is én blijft onafhankelijk van sector. Met onderstaande vragen kan je een beeld schetsen of een app al dan niet waardevol zou zijn voor jouw organisatie:

 • Worden jullie klanten of medewerkers belast met veel papierwerk? Gebruiken jullie bijvoorbeeld doordruk-bestelformulieren en fysieke urenregistraties of andere handmatige data-invoer?
 • Merk je dat klanten vaak bellen met vragen over orderstatus, leveringen, voorraad e.d.?
 • Komen bestellingen frequent binnen via telefoon, e-mail of fax?
 • Zijn prijzen regelmatig onderhevig aan veranderingen, waardoor jullie weer een nieuwe prijslijst moeten maken?
 • Hebben jullie klanten behoefte aan een laagdrempelige en toegankelijke customer service waar zij hun vragen kunnen stellen?

Bij een bevestigend antwoord op één van bovenstaande vragen kan jouw bedrijf tijd, geld en frustraties besparen door op de juiste manier een app in te zetten.

Kantoorgebouw met ramen en post-its op het raam

Dit kan een app opleveren

Een app levert alleen wat op als je een duidelijk doel nastreeft wat aansluit bij de behoefte van jouw doelgroep. Bij een sterke samenhang tussen strategie, ontwerp, de processen en de app zelf, kan dit leiden tot onderstaande voordelen.

 • Kostenbesparing dankzij afname van ad hoc vragen die werkzaamheden verstoren
 • Core processen kunnen sneller worden afgehandeld, met tijdbesparing als gevolg
 • Een sterk overzicht m.b.t. informatie in zaken als voorraad, reserveringen, verkoop en bestellingen
 • Innovatief imago, omdat jullie bedrijf op vernieuwende wijze op de behoeftes van de doelgroep inspeelt
 • Verhoogde klanttevredenheid, omdat klanten sneller en makkelijker hun zaken kunnen regelen zonder te hoeven bellen of e-mailen
 • Dataverzameling om efficiënter op klantbehoeften in te spelen
Kantoorgebouw met ramen en post-its op het raam

Verken de mogelijkheden met ons

De afgelopen tien jaar hebben we voor legio bedrijven slimme oplossingen mogen realiseren waar we als team trots op zijn. Met focus op gemak, inzicht en controle zijn we tot doordachte applicaties gekomen die bijdragen aan de doelstellingen van onze klanten. Voor de branches transport, landbouw en de maakindustrie bijvoorbeeld, maar ook voor verscheidene andere sectoren.

Zou je graag de mogelijkheden voor jouw bedrijf willen verkennen? Als ervaren app ontwikkelaar voorzien je graag van advies. Via onderstaand formulier kan je vrijblijvend contact met ons opnemen.

Beschrijf hier jouw vraag