Android app laten maken

Bij Webuildapps maken wij native Android apps van hoogstaande kwaliteit zodat de gebruiker kan genieten van een briljante user experience.

Android app laten maken

Al sinds de start in 2009 maken wij bij Webuildapps native Android apps. Een native Android app is een app die is geschreven in de native taal die is bedoeld voor dit platform, in het geval van Android is dit Java.


Een Android app laten maken; wat is er voor nodig?

Om een Android app te maken beginnen wij met het bepalen van hoe de Android app er uit moet komen te zien, welk doel deze dient en voor wie deze bedoeld is. Alles begint met een degelijk concept en ontwerp.

Voorbeeldconcept:

- Het doel kan bijvoorbeeld zijn: Televisiegids informatie delen via app
- De doelgroep is in dat geval: Iedereen die wil weten wat er op TV komt

In het het geval van een tvgids app is het van belang dat je in de aanloop tot het ontwerp aandacht besteed aan:

- Functioneel gericht; hippe menu's en veel fancy beeld materiaal werken hier contraproductief
- Makkelijk te gebruiken; intuitief en eenvoudig
- Snel de gewenste informatie geeft; nu-en-straks, films en programma's per zender zijn het belangrijkste

Met bovenstaande aandachtspunten komen we samen tot een aantrekkelijk ontwerp voor de Android app die we gaan maken. Het is belangrijk om het ontwerp kritisch met het team (ook de Android app ontwikkelaars) door te spreken en ook goed te controleren of er rekening is gehouden met alle mogelijke situaties die een Android gebruiker zou kunnen tegenkomen.


Het maken van de Android app

Tijdens het maken van de Android app zet een Android ontwikkelaar alle ontwerpen om in een echt werkende app en komen alle ideeen werkelijk tot leven. Vaak is er nauw contact tussen het team en de product owner om samen keuzes te maken over functionaliteit en voortgang.


Testen van de Android app

Nadat de de Android applicatie is gemaakt wordt deze samen met alle stakeholders doorgelopen en getest. Als er na het testen van de Android app nog feedback volgt dan wordt deze opgepakt en als iedereen akkoord is dan kan de Android app beschikbaar worden gesteld aan het grote publiek.


Publicatie van de Android app

Een Android app publiceren wij normaal gesproken na het maken van de app via de Google Play Store downloadwinkel vanwaaruit gebruikers hun apps downloaden. In tegen stelling tot Apple is heeft google geen pro-actief review proces voor het controleren van de app. Na het aanmaken van de app in Google Play komt de app binnen enkele uren beschikbaar via de Play Store.


Kosten app laten maken

Wanneer je overweegt om een app te laten maken dan valt het aan te raden om eerst goed te kijken naar wat je precies wilt en tegen welk budget. Er zijn namelijk meer routes die je kunt overwegen om een app te laten maken en iedere route kent zijn eigen kosten patroon. Wel moet je er rekening meehouden dat je al snel enkele tienduizenden euro's moet investeren om er een succes van te maken. Meer over de kosten lees je in dit blog over de kosten van het laten maken van een app.


App offerte aanvragen

Ben je op zoek naar app ontwikkelaar die een app voor jouw bedrijf of organisatie kan ontwikkelen, neem dan contact op met Webuildapps of vraag een offerte aan voor het laten maken van een app.

MAATWERK APPS

PROCES OPTIMALISATIE

SERVICES & SUPPORT

ZOEK JE EEN PROFESSIONELE APP BOUWER MET VERSTAND VAN TECHNIEK ÉN BUSINESS?

Wij luisteren naar jouw verhaal en samen gaan we aan de slag om waarde te creëeren voor jouw business. Vanaf de eerste gedachte tot ver voorbij de realisatie. Neem contact op voor een kennismaking of vraag direct een offerte aan!