Vereniging of community app laten maken?

Door de jaren heen hebben wij voor verschillende verenigingen en communities apps gemaakt, bijvoorbeeld voor een vereniging van jonge ondernemers en een community in de paardensport. Hoe kan een vereniging of community een app inzetten om haar leden een optimale ervaring te bieden?

Afbeelding Webuildapps

Community apps: toegankelijk en waardevol

Als je denkt dat apps alleen voor grote bedrijven en verenigingen zijn heb je het mis. Middelkleine bedrijven, verenigingen en communities benutten de digitale trend van de afgelopen jaren en begrijpen dat een effectieve strategie meer omvat dan alleen een mobielvriendelijke website. Apps zijn toegankelijker en betaalbaarder geworden: de lokale coffeeshop, je favoriete sportschool en de parkeergarage in jouw stad kunnen gewoon meedoen. Jij en jouw vereniging of bedrijf ook. In deze blog beschouwen we drie voorbeelden van apps voor verenigingen en communities. Wil je een dergelijke app laten maken of heb je een andere uitdaging? Als app ontwikkelaar helpen we je graag met het vinden van de beste aanvliegroute.

Afbeelding Webuildapps

Praktische tool voor jonge ondernemers van Jong Management

Jong Management is een vereniging die streeft naar persoonlijke en zakelijke groei voor haar leden, maar bovenal is het een waardevol netwerk. Jong Management is dé vereniging voor ondernemers, directeuren en managers tot 40 jaar en telt ruim 1000 leden die werkzaam zijn in marktgerichte ondernemingen en organisaties. De vereniging is een hecht netwerk, bestaat al meer dan 100 jaar en is onderdeel van ondernemingsorganisatie VNO-NCW.

Als vereniging vol jonge managers en ondernemers is het belangrijk om bij te blijven wat betreft nieuwe technologie en manier(en) van werken. In samenwerking met Jong Management is de Mijn JM app gerealiseerd. Tijdens het ontwerpen en ontwikkelen van deze tool dachten we continu kritisch na over hoe we de app zo intuïtief en waardevol mogelijk konden maken. Het resultaat is een app waarmee leden o.a. kunnen zien wie er lid is van het netwerk en welke evenementen er de komende tijd op de agenda staan. Leden kunnen ook hun mening delen over verschillende onderwerpen. Wil je meer lezen over deze app? Lees dan verder in onze case over de app van Jong Management.

Afbeelding Webuildapps

Bouw eenvoudig een community en e-learning omgeving met Huddle

Met Huddle zet je snel en eenvoudig een community en e-learning omgeving op. Je kan onder andere een community opzetten over allerlei onderwerpen, vragen stellen en beantwoorden, en in contact komen met mensen die soortgelijke interesses hebben. Reizen en reistips bijvoorbeeld, met vragen als “Wat is de beste periode om naar Thailand te reizen?”. Via de e-learning omgeving kan je een scala aan trainingen aanbieden en/of volgen.

Iedereen die digitale producten zoals e-books, trainingen, audio programma’s, handouts of andere naslagwerken wil aanbieden bij een product, kan dat doen via het Huddle platform. De e-learning omgeving kan ingezet worden om jouw klanten en/of leden door een bepaald aanbod van trainingen te laten lopen. Je kan ook hun voortgang volgen. Zo wordt het voor mensen makkelijk gemaakt om een training te volgen in de trein of vanaf de bank. Benieuwd naar deze slimme oplossing? Meer lezen doe je in onze case over Huddle.

Afbeelding Webuildapps

EquiPro biedt iedere ruiter professionele dressuurtraining

De EquiPro app stelt ruiters in staat om een professionele training met persoonlijk advies aan te vragen. Amazones en ruiters filmen de proef waarop zij graag feedback willen krijgen en uploaden deze video in de app. Vervolgens kiezen zij zelf de trainer uit waar ze graag feedback van willen. Trainers kunnen gevonden worden via een uitgebreid zoeksysteem wat onder andere de taal, IGEQ certificering, het niveau en de reviews in acht neemt. Door deze slimme oplossing hebben liefhebbers van paardensport toegang tot een uitgebreid arsenaal toptrainers en hoeft getraind worden door een topcoach niet langer een droom te zijn. Meer weten? Je leest het in onze case over EquiPro.

Vereniging of community app laten maken?

Ben jij lid van een vereniging of community en zie je mogelijkheden voor jouw vereniging? Ons team helpt je graag bij het opzetten van een sterke strategie, het uitwerken van een krachtig ontwerp en de realisatie van een waardevol resultaat. Ons hele team is betrokken bij de realisatie van deze oplossing; een techneut is immers geen ontwerper en vice versa. Onze opgedane kennis van de afgelopen tien jaar wordt ingezet om jouw app een zo hoog mogelijke kwaliteit te geven. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een indicatie van de app kosten of maak een afspraak voor een adviesgesprek.

Gepubliceerd op 20 december 2019

Ook interessant om te lezen

Heb je advies nodig?

Samen inventariseren we jouw casus, de mogelijkheden, budget en tijdlijnen. Maak een afspraak voor een kennismaking.