Professionele dressuurtraining voor iedere ruiter

Voor velen van ons is het een droom: getraind worden door een trainer van topniveau. Helaas zijn deze trainingen vaak behoorlijk prijzig of is er simpelweg een gebrek aan tijd. Met de EquiPro app kan iedere ruiter nu een professionele training met persoonlijk advies aanvragen.

Doelgroep

Ruiters & trainers

Opdrachtgever

DressagePro

Markt

Paardensport

Eerste release

01 mei 2018

Over

Conny Loonstra is in 2011 gestart met het blog Paard en Lifestyle en is inmiddels een begrip in de (Nederlandse) paardensportwereld. In 2015 heeft Conny dit blog uitgebreid met DressagePro, een online trainingsplatform dat actief ondersteuning biedt aan amateur ruiters op alle gebieden, van mindset tot fysieke houding. Deze benadering bleek erg theoretisch en er ontstond meer vraag om gepersonaliseerde feedback vanuit de praktijk. Hieruit ontstond het idee van wat uiteindelijk de EquiPro app zou worden.

Na een positieve feedback sessie op de hierna ontwikkelde Android versie is de knoop doorgehakt om ook een versie voor iOS te maken. Zo is de app voor iedereen die hier behoefte aan heeft beschikbaar.


Voor iedere ruiter een geschikte trainer

Vandaag de dag heeft bijna iedereen een camera beschikbaar en van dit gegeven wordt dan ook handig gebruikt gemaakt door EquiPro. Ruiters en amazones filmen de proef die zij lopen en uploaden dit beeldmateriaal in de app. Zij kunnen vervolgens zelf de trainer kiezen waarvan zij feedback willen krijgen. Via een uitgebreid zoeksysteem kunnen trainers gevonden worden op onder andere de volgende punten:

  • Taal
  • IGEQ gecertificeerd
  • Niveau
  • Reviews

Zo hebben de liefhebbers van deze sport toegang tot een uitgebreide database van toptrainers en coaches in de paardensport.


Feedback geven als trainer

Trainers krijgen extra opties op hun profiel t.o.v. amateur ruiters. Zo ziet een gebruiker op het profiel van de trainer een foto, informatie over de trainer, de laatste 3 reviews en contactinformatie. Zo krijgt de gebruiker snel een volledig overzicht van degene die hij of zij voor zich heeft.

Zodra een gebruiker de meest geschikte trainer heeft gevonden, krijgt deze de gestuurde video aangeleverd. Middels een 'record button' kan de coach via audio opnames feedback geven op welk punt hij maar wil in de video en dit net zo makkelijk weer verwijderen. De sessie kan optioneel nog worden aangevuld met tekstuele feedback onder de video.

De gebruiker kan op zijn beurt zelf instellen of hij hier een pushnotificatie van ontvangt, of op een later tijdstip zelf gaat kijken of de feedback al ontvangen is. Ook kan de gebruiker met een review van 1-5* aangeven hoe waardevol de feedback van de betreffende trainer voor hem of haar is geweest.

Upload een video

Maak een video terwijl jij in actie bent. Verstuur deze video naar een trainer en vraag hem of haar om advies voor het verbeteren van jouw uitdaging.

Uploaden van een video voor feedback

Kies een trainer die bij jou past

Trainers zijn er in alle soorten en maten. Als gebruiker zoek je een trainer die past bij jouw niveau. Je kunt ook jezelf aanmelden als trainer om zo anderen te helpen bij het verbeteren van hun hun rijvaardigheden.

Een trainer kiezen die goed bij je past

De trainer geeft feedback

De trainer kan via zijn microfoon feedback inspreken over de video heen.

De trainer kan feedback geven

Bekijk de feedback

De gebruikt ontvangt een notificatie dat de trainer feedback heeft gegeven. De gebruiker kan de ingezonden video bekijken met de gesproken feedback van de trainer.

Feedback bekijken in de app

Heb je advies nodig?

Samen inventariseren we jouw casus, de mogelijkheden, budget en tijdlijnen. Maak een afspraak voor een kennismaking.