App laten maken voor de automotive branche?

In Nederland rijden anno 2019 bijna 8,5 miljoen personenauto's rond. Dat zijn heel veel banden, jaarlijkse keuringen en reparaties. Webuildapps ondersteunt de automotive branche graag met onze expertise op het gebied van techniek, zakelijk inzicht en creativiteit.

Afbeelding Webuildapps

Automotive apps als hulpmiddel in een diverse branche

App ontwikkelaar Webuildapps heeft verschillende maatwerk oplossingen mogen realiseren voor bedrijven die actief zijn in de automotive branche. Of dit nou dealers, distributeurs, inzamelaars, groothandelaren of leveranciers zijn: elk bedrijf heeft haar eigen processen en uitdagingen en kan baat hebben bij een app laten maken. Wat kan een bedrijf in de automotive branche doen om het haar klanten zo makkelijk mogelijk te maken? Een app kan processen stroomlijnen, mits deze goed gebouwd is. Een 2CV rijdt ook niet als hij maar drie wielen heeft... In deze blog beschouwen we twee onderscheidende voorbeelden die wij gerealiseerd hebben. We verwijzen je ook naar andere oplossingen.

Afbeelding Webuildapps

Snel en betrouwbaar verkoopproces van Van den Ban

Van den Ban Group heeft zich in ruim 45 jaar ontwikkeld tot een professionele, internationale bandendistributeur. Vanuit een volledig geautomatiseerd magazijn worden jaarlijks bijna zeven miljoen banden verkocht.

Als je bij de top 3 van bandendistributeurs in Europa hoort, je producten uitstekend zijn en alle processen nagenoeg gestroomlijnd zijn, dan focus je je op de vraag hoe je het je klanten nóg makkelijker kunt maken. Hoe je ervoor kan zorgen dat je medewerkers verder kunnen worden ontlast zodat zij zich met waardevollere zaken bezig kunnen houden. Een app laten maken kan in dit geval een slimme zet zijn die veel waarde toevoegt.

Voor Van den Ban draait alles om de verkoop en distributie van banden. In het proces van banden verkopen draait alles om gemak, snelheid en betrouwbaarheid. Het doel van onze samenwerking was om B2B m-commerce mogelijk te maken. Oftewel, via je smartphone producten kunnen oriënteren en orders voor banden kunnen plaatsen. Speerpunten in dit alles: real-time voorraad, gemak en heldere informatie.

App als platform voor de toekomst

De keuze voor technologie moet gedreven worden door de gewenste oplossing en niet andersom. Van den Ban wilde een app laten maken en vooral investeren in een platform voor de toekomst. Een die gunstig zou zijn in onderhoud en voor langere tijd mee kan groeien met de wensen en plannen van de organisatie. Het resultaat van onze samenwerking is een app waar beide bedrijven trots op zijn, met features als onder andere:

  • De volledige real-time voorraad bekijken en doorzoeken;
  • Producten in winkelwagen plaatsen en orders plaatsen;
  • Bestelhistorie bekijken;

Ben je benieuwd naar meer features en informatie? Meer lezen over deze oplossing doe je in onze case over Van den Ban.

De samenwerking met Webuildapps is super verlopen en daardoor hebben wij als bedrijf nu een app waar we TROTS op zijn, dit in lijn met één van de kernwaarden van ons bedrijf. Ik wil het team van Webuildapps bedanken voor de flexibele houding tijdens het project, de goede bereikbaarheid en meedenken in de aanpassingen die we hebben gedaan om tot deze fantastische app te komen. Wat mij betreft de start van een langdurige samenwerking! JEFFREY VAN DER KOOI, MANAGER E-BUSINESS & AFTER-SALES

Afbeelding Webuildapps

De Car Reminder App: slimheid voor autodealer- en bezitter

De lange-termijnrelatie met jouw klanten is een belangrijk is een belangrijk onderdeel van succesvol zakendoen. Deze relatie is echter niet altijd vanzelfsprekend, zeker niet voor autodealers. Vaak zijn de contactmomenten met de klant beperkt tot de keuring of gedurende tussentijdse reparaties. Voor e-Link Marketing was dit aanleiding om voor autodealers een digitale oplossing te zoeken: de Car Reminder App.

Deze app voegt waarde toe voor zowel autobezitters als dealers. Bezitters kunnen gemakkelijk in contact komen met dealers in hun omgeving, bijvoorbeeld om een offerte voor onderhoud bij meerdere dealers aan te vragen. De app biedt onder andere de mogelijkheid om afspraken te maken voor onderhoud, schadeherstel, apk of een bandenwissel.

Autodealers kunnen makkelijk(er) in contact blijven met hun klanten en zo klantretentie bevorderen. Dit kunnen ze doen door bijvoorbeeld rechtstreeks berichten te sturen naar klanten, snel op vragen in te spelen en offerte aanvragen direct te beantwoorden. Ook krijgen dealers dankzij de app meer inzicht in het verloop van hun klanten, zodat zij dit effectief kunnen aanpakken.

Webuildapps is een betrouwbare partij, die haar woord nakomt en altijd voor ons klaarstaat. De samenwerking was informeel en flexibel, wat als prettig is ervaren. Webuildapps is een partner voor de toekomst. FOUNDERS E-LINK MARKETING

Automotive app laten maken?

Wil je meer lezen over oplossingen binnen de automotive branche? Werp dan ook eens een blik op onze case over Inter-Sprint, een koploper in de bandenbranche, en onze case over de Keurmeester app, waarmee dubbel werk verleden tijd wordt.

Ben je werkzaam in de automotive branche en benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? We helpen je graag bij de realisatie van een maatwerk oplossing. Ons hele team is betrokken bij de realisatie van deze oplossing; een techneut is immers geen ontwerper en vice versa. Onze opgedane kennis van de afgelopen tien jaar wordt ingezet om jouw app een zo hoog mogelijke kwaliteit te geven. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een indicatie van de app kosten of maak een afspraak voor een adviesgesprek.

Gepubliceerd op 11 december 2019

Ook interessant om te lezen

Heb je advies nodig?

Samen inventariseren we jouw casus, de mogelijkheden, budget en tijdlijnen. Maak een afspraak voor een kennismaking.