Maatwerk ERP-systeem koppelen met een e-commerce app

De app van Inter-Sprint heeft voor haar klanten de drempel om banden te bestellen aanzienlijk verlaagd. Door de app te koppelen met het bestaande ERP-systeem heeft Inter-Sprint nu een extra verkoopkanaal in verschillende talen en landen.

Doelgroep

Bandenleveranciers

Opdrachtgever

Inter-Sprint Banden

Markt

Groothandel

Eerste release

20 januari 2017

Over

Ruim vijftig jaar geleden begon Inter-Sprint als 'De Sprint' in een kleine werkplaats in Rotterdam. In deze periode is Inter-Sprint uitgegroeid tot hét distributiecentrum voor auto- en truckbanden van Europa. Inter-Sprint gelooft dat iedereen banden kan verkopen en daarom onderscheidt zij zich door te excelleren in kwaliteit, service en bovenal kennis en vakmanschap.

Inter-Sprint is koploper in de bandenbranche als het gaat om investeringen in nieuwe technologieën, innovatie en klantbeleving. Al jaren kunnen afnemers online bestellen via het e-commerce platform of via een koppeling vanuit een bestaande (maatwerk)oplossing.

B2B m-commerce oplossing

Aanleiding voor dit project was de behoefte van Inter-Sprint om smartphones ook als servicekanaal in te gaan richten voor haar klanten. Daarbij was het belangrijk dat klanten eenvoudig kunnen zoeken in het uitgebreide assortiment banden, direct een bestelling kunnen plaatsen, maar ook kunnen informeren over ontwikkelingen en producten door mobiel in te zetten als direct marketing- en communicatiekanaal.

Een belangrijke ontwikkeling voor Inter-Sprint was het app en m-commerce platform dat Webuildapps eerder ontwikkelde voor Van den Ban (onderdeel van het Inter-Sprint concern). Dit platform, waarvan de eerste succesvolle resultaten al goed zichtbaar waren, paste goed binnen de strategie die Inter-Sprint voor ogen had.

De wensen van Inter-Sprint

Voor een organisatie met een omvang als Inter-Sprint is automatisering cruciaal. Allereerst was een koppeling met het bestaande maatwerk ERP platform en de gateway hiervan belangrijk. Aandachtspunt hierbij was dat de app ging communiceren met een op COBOL gebaseerde gateway (API). Deze zou de app gaan voorzien van alle informatie rondom producten en kenmerken, maar ook de real-time voorraad en actuele prijzen. Bij de start moest de app beschikbaar zijn op Android en iOS en ondersteuning bieden aan zowel smartphones als tablets.

Daarnaast was het voor Inter-Sprint belangrijk om klanten te kunnen informeren over relevante zaken rondom producten en acties. Omdat Inter-Sprint in vele landen actief is en hierbij ook vele talen gemoeid zijn was het belangrijk om hierbij goed te kunnen segmenteren. Ook hadden zij de wens om persoonlijke berichten te kunnen sturen naar een bepaalde klant of klantgroepen.

De waarde van de app voor Inter-Sprint

Met de app en het m-commerce platform streeft Inter-Sprint een aantal doelen na:

 • Allereerst onderstreept deze het innovatieve karakter van Inter-Sprint binnen de markt
 • Snelheid en gemak voor afnemers door het snel kunnen raadplegen van voorraad en producten
 • Een lagere besteldrempel voor eenvoudige bestellingen
 • Inzicht in behoefte en gedrag van klanten door het verzamelen van big data
 • Een direct marketing- en communicatiekanaal met klanten

Daarnaast is het platform opgezet zodat andere organisaties binnen het Inter-Sprint concern ook gebruik kunnen maken van de ontwikkelde technologie.

Resultaat

Samen met de marketingafdeling van Inter-Sprint hebben wij vanuit het bestaande concept van Van den Ban bepaald welke richting de meeste waarde zou genereren. Vanuit een visueel concept is de app opgebouwd en de koppeling met het bestaande ERP gemaakt via de gateway. Samen met een interne en externe testgroep is de app gevalideerd en zijn de puntjes op de ï gezet. De app staat inmiddels live in de App Store en Google Play en is beschikbaar voor klanten.

Inter-Sprint Banden Bestel app in a nutshell:

 • Inloggen voor B2B klanten van Inter-Sprint
 • Mogelijkheid om prijs- en voorraad informatie real-time te raadplegen
 • Mogelijkheid voor het plaatsen van een bestelling
 • Bekijken van de laatste nieuwsberichten
 • Mogelijkheid om persoonlijke berichten te versturen naar een gebruiker
 • Overzicht met contactgegevens van de verschillende afdelingen
 • Pushnotificaties bij berichten
 • Ondersteuning voor iPhone en Android (smartphones en tablets)
 • Meertalige User Interface
 • Directe koppeling met het bestaande ERP systeem
 • Whitelabel; de app kan ook worden ingezet voor andere labels

Heb je advies nodig?

Samen inventariseren we jouw casus, de mogelijkheden, budget en tijdlijnen. Maak een afspraak voor een kennismaking.