Webuildapps retro 2020

Tussen de oliebollen en appelbeignets door blikken we kort terug op enkele ontwikkelingen in de markt. We houden het kort en kijken vooral uit naar een nieuw jaar vol digitale kansen.

Afbeelding Webuildapps

Terugblik

Een bewogen jaar komt tot zijn eind. Op de valreep van 2020 blikken we terug op enkele ontwikkelingen die dit jaar de revue gepasseerd zijn. Daarna kijken we vooral uit naar het nieuwe jaar.

Een vijftal ontwikkelingen

 1. Dark mode groeit in populariteit

  Steeds meer apps introduceren ondersteuning voor dark mode. Sinds maart doet ook WhatsApp mee. We verwachten dat voor zowel Android als iOS steeds meer apps een dark mode optie zullen hebben.

 2. Digitale invulling van evenementen en dienstverlening

  Noodgedwongen moesten veel evenementen en organisaties overschakelen op een digitale vorm. Dit werd en wordt nog steeds volop gedaan. Chapeau voor de Nederlandse vindingrijkheid.

 3. Apple halveert commissie voor kleine bedrijven

  Bedrijven die minder dan een miljoen dollar verdienen via betaalde apps en in-app aankopen in de App Store hoeven vanaf 1 januari 2021 nog 'maar' 15% over alle verkopen aan Apple af te dragen. Goed nieuws voor veel organisaties.

 4. Apple verplicht vermelding van datagebruik door apps

  Met ingang van 8 december 2020 zijn app aanbieders verplicht te vermelden welke persoonlijke gegevens een app gebruikt en wat er met die gegevens gebeurt.

 5. Meer Apple nieuws: keynote 2020, App Clips en de iPhone 12

  Vooral de introductie van App Clips heeft potentie voor organisaties. Met deze mini-apps kan je snel en eenvoudig handelingen uitvoeren, zonder een hele app te hoeven downloaden.

Andere ontwikkelingen

Zoals elk jaar hebben we ook weer veel nieuwe artikelen geschreven. Bijvoorbeeld over virtual reality, OCR, apps in de maakindustrie, privacy anno 2020 en tal andere interessante topics. Naast deze ontwikkelingen op het gebied van content zijn we ook veel bezig geweest met onze presentatie naar de buitenwereld. Een leuk voorbeeld daarvan is de totstandkoming van de 5 beloften van Webuildapps, die je hieronder kan zien. Ook in 2021 kunnen onze huidige en nieuwe klanten vertrouwen op deze beloften. Dit is wie wij zijn en waar wij voor staan.

Afbeelding Webuildapps

Proost op nieuwe kansen!

We kijken uit naar een nieuw jaar vol succes, ontzettend goede content en tevreden klanten. Zie jij kansen voor jouw bedrijf in 2021 en ben je op zoek naar een vakkundige app ontwikkelaar? Laat het ons vooral weten. Ook in het nieuwe jaar helpen we je graag bij het realiseren van de slimste oplossingen. Vanuit het hele team van Webuildapps: veel gezondheid en een gelukkig nieuwjaar!

Afbeelding Webuildapps

Gepubliceerd op 31 december 2020

Ook interessant om te lezen

Heb je advies nodig?

Samen inventariseren we jouw casus, de mogelijkheden, budget en tijdlijnen. Maak een afspraak voor een kennismaking.