Apple halveert commissie voor kleine bedrijven

Al jaren loopt er een discussie tussen app ontwikkelaars en Apple over de commissie (ruim 30%) die ontwikkelaars aan Apple betalen bij verkopen via de App Store. Apple introduceert nu een nieuw developer programma voor ontwikkelaars die minder dan een miljoen dollar aan omzet genereren via de App Store. App ontwikkelaars binnen het App Store Small Business Program hoeven nog 'maar' 15% over alle verkopen aan Apple af te dragen.

Afbeelding Webuildapps

Een appel voor de dorst

Apple gaf woensdag 18 november aan dat de commissie naar 15% zal gaan voor ontwikkelaars die in een jaar tijd minder dan 1 miljoen dollar verdienen aan betaalde apps en in-app aankopen van de App Store.

Op dit moment ligt de commissie nog op 30%. Apple geeft aan dat dit nieuwe programma, de App Store Small Business Program, vanaf 1 januari begint. Nieuwe bedrijven en ontwikkelaars die nog geen app in de App Store hebben staan, kwalificeren zich ook voor de lagere commissie.

Wat zijn de details?

Het nieuwe programma is voor ontwikkelaars die NA de afdracht aan Apple minder dan 1 miljoen per jaar verdienen aan AL hun apps in de App Store. Zodra ontwikkelaars voorbij die 1 miljoen gaan, zal de commissie terug naar 30% gaan voor de rest van dat jaar. Apple zal volgende maand meer details naar buiten brengen over de specifieke invulling en eisen.

In een post op hun website legt Apple een highlight op een app voor zwem coaching, een app die kinderen leert te coderen en een indie game - dit zijn voorbeelden van apps die baat hebben bij deze policy change van Apple.

Goed voor innovatie

In een periode waarin wereldwijd tal van bedrijven hun digitale aanwezigheid proberen te versterken, is deze zet van Apple zeer welkom. Met de lagere commissie kunnen kleine ontwikkelaars en startende ondernemers meer geld investeren in hun business. Meer informatie vind je in de officiële aankondiging van Apple.

Afbeelding Webuildapps

Gepubliceerd op 20 november 2020

Ook interessant om te lezen

Heb je advies nodig?

Samen inventariseren we jouw casus, de mogelijkheden, budget en tijdlijnen. Maak een afspraak voor een kennismaking.