Waarde van apps in de industriële sector

Bedrijven in een breed scala aan sectoren gebruiken smartphone en tablet apps om hun processen te stroomlijnen, realtime informatie in te zien en hun klanten een optimale service te bieden. Ook bedrijven in de industriële sector benutten deze kans om hun productieproces te optimaliseren. Wat zijn de mogelijkheden voor jouw bedrijf?

Afbeelding Webuildapps

Maak je bedrijfsprocessen slim

Volgens een onderzoek van PwC (artikel Forbes) zien 8 van de 10 CEO's mobiele technologie als een "strategisch belangrijk element" in de werkzaamheden van hun bedrijf. Ook in de industriële sector veranderen smartphones de manier waarop producten gemaakt, gelabeld, verpakt, georganiseerd en gedistribueerd worden. Je kan als industrieel bedrijf verschillende categorieën verbeteren met een app; denk bijvoorbeeld aan veiligheid & arbo, trainingen, advies, informatie over processen / machines / onderdelen, audits, assessments en meer. Voor de geïnteresseerden: onlangs hebben we een nieuw artikel gepubliceerd over de waarde van apps voor innovatieve machinebouwers.

Er zijn tal bedrijven die in het bezit zijn van grote hoeveelheden data maar deze nog niet optimaal benutten. Realtime inzicht in gewerkte uren, stationair draaiende uren van machines, brandstofniveaus, onderhoudsindicaties e.d. liggen met een app binnen handbereik. Als ervaren app ontwikkelaar hebben wij verschillende maatwerk oplossingen mogen realiseren voor bedrijven die werkzaam zijn in de industriële branche.

Of het nou een baggerbedrijf of machinefabrikant is, Webuildapps geeft concreet inzicht in de mogelijke oplossingen. In deze blog beschouwen we drie voorbeelden die wij gerealiseerd hebben. Ben jij zelf werkzaam in een industrie- of productiebedrijf? Schroom niet om direct contact met ons op te nemen of meer te leren over ons als app ontwikkelaar. Samen kijken we hoe we jouw bedrijf naar een hoger niveau kunnen tillen.

Eenvoudig de productiecapaciteit berekenen

Bell Dredging Equipment is internationaal specialist op het gebied van baggeren en het ontwikkelen van baggeroplossingen. Het verplaatsen van zand, grind en alles daartussenin is mogelijk met de oplossingen van Bell. Baggerpompen, zware power packs en grote, op afstand bestuurbare amfibiekranen worden hiervoor wereldwijd ingezet. Bell werkt in/met havens, rivieren en kanalen maar ook in afgesloten gebieden zoals een goudmijn.

Met de Bell app(s) kunnen klanten eenvoudig berekenen wat de productiecapaciteit is onder bepaalde omstandigheden, welke pomp hier het best bij past en of er boosters nodig zijn. Er kunnen zowel eenvoudige als meer geavanceerde berekeningen worden uitgevoerd, afhankelijk van de analyse die op dat moment nodig is. In onderstaand filmpje kan je zien hoe Bell baggerwerkzaamheden uitvoert in een goudmijn. Ben je benieuwd naar meer informatie over het resultaat van onze samenwerking met Bell? Ga direct naar onze case over BDE.

Gestandaardiseerd salesproces leidt tot uniform verhaal

Haarslev ontwerp, produceert, installeert en onderhoudt complete systemen en apparatuur voor de verwerking van vis, dierlijke bijproducten, huishoudelijk afval en afvalwater, biobrandstoffen en bijproducten uit de voedings- en drankindustrie.

Haarslev heeft door de jaren heen diverse ondernemingen overgenomen en wilde met een app alle neuzen dezelfde kant op krijgen m.b.t. het verkoopproces. Een gestandaardiseerd salesproces is voor de medewerkers van Haarslev de oplossing bij uitstek om een concreet en uniform verhaal te vertellen. Daarnaast biedt de app inzicht in salesbewegingen en is de uitstraling vooruitstrevend ten opzichte van de concurrentie.

Afbeelding Webuildapps

Borg alle belangrijke kennis in één tool

JASA Packaging Solutions is een internationaal opererende producent van verpakkingsmachines, sleevers en specialist in verpakkingslijnen. De machines van JASA worden over de hele wereld gebruikt voor het verpakken van diverse producten. Wat doe je als je een aantal verpakkingsmachines bouwt maar iedere machine uniek is doordat er honderden combinaties te configureren zijn, waarbij iedere gekozen optie afhankelijkheden en uitzonderingen met zich meebrengt?

De oplossing: dit proces simpeler maken door alle essentiële kennis te borgen in één intuïtieve tool. Zo kan iedereen een eigen configuratie maken en is er geen specialist nodig om concrete offertes te kunnen maken. Benieuwd naar meer informatie? Bekijk onderstaand filmpje voor een indruk van de werkzaamheden van JASA.

Industrie of productie app laten maken?

Webuildapps ondersteunt bedrijven in de sector industrie en productie graag met onze kennis en vaardigheden. Ben je actief in deze sector en wil je een app laten maken? Kom eens langs voor een kop koffie, dan sparren we samen verder over mogelijke maatwerk oplossingen. Ons team zorgt voor de juiste mix van techniek, zakelijk inzicht en creativiteit. Zo komen we tot een eindproduct waar jij, wij, en jouw eindgebruikers tevreden over zijn.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een indicatie van de kosten om een app te laten maken. Je bent ook van harte welkom op kantoor voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Gepubliceerd op 17 januari 2020

Ook interessant om te lezen

Heb je advies nodig?

Samen inventariseren we jouw casus, de mogelijkheden, budget en tijdlijnen. Maak een afspraak voor een kennismaking.