Vooruitblik Apple nieuws in 2021

In 2020 bracht Apple veel nieuwe producten op de markt en door de crisis nam de vraag naar dit soort producten alleen maar toe. Wat voor nieuws gaan we van Apple horen in 2021? We werpen een blik op enkele verwachtingen.

Afbeelding Webuildapps

Bouw van het Propel Center

Het eerste grote nieuws van Apple kwam woensdag 13 januari. Apple kondigde een nieuw initiatief aan: Racial Equity and Justice Initiative. Hiermee maakt de techreus een vuist voor gelijke rechten. Het initiatief gaat o.a. gepaard met de bouw van een innovatief centrum in Detroit, genaamd het Propel Center. Hier is straks iedereen welkom om opleidingen te volgen over programmeren of om begeleiding te krijgen. Meer lezen over dit initiatief doe je in Apple's officiële aankondiging.

Afbeelding Webuildapps

Voorjaar 2021

Eind 2020 is de transitie naar Apple's eigen Apple Silicon M1 chips ingezet en we verwachten dat deze trend zich in 2021 rap doorzet. In het voorjaar van 2021 verwachten we dat Apple enkele nieuwe iMac-modellen zal aankondigen die draaien op een M1 chip.

Over de Apple AirTag circuleren al jaren geruchten, maar het lijkt erop dat het in 2021 toch echt gaat gebeuren: het product komt op de markt. Deze tags functioneren als trackers en kan je op belangrijke spullen als je portemonnee, autosleutels, tas e.d. hangen. Zo kan je ze altijd terugvinden via de handige Find My app.

Naast deze ontwikkelingen verwachten we nog meer van het voorjaar. De uitrol van Fitness+ in Nederland, de AirPods 3, een nieuwe Apple TV en een iPad Pro met mini-LED liggen staan op veel lijstjes van voorspellingen. De Japanse blog MacOtakara bracht naar buiten dat de iPhone SE hoogstwaarschijnlijk een opvolger krijgt in april dit jaar. Deze voorspelling is gebaseerd op informatie van leveranciers van componenten. In het verleden had MacOtakara het vaak bij het juiste eind.

WWDC 2021

Zoals elk jaar zullen we tijdens Apple's WWDC (Worldwide Developers Conference) keynote de allernieuwste Apple software te zien krijgen. Dan hebben we het over:

  • iOS 15 en iPadOS 15
  • watchOS 8
  • tvOS 15
  • en macOS 12

Wat deze updates met zich meebrengen? We'll have to wait and see. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de aankondigingen veel lijken op die van 2020, die je in ons artikel over de 2020 keynote kan lezen.

Afbeelding Webuildapps

Najaar 2021

In het najaar verwachten we dat Apple de iPhone 13 op de markt zal brengen, een nieuwe Apple Watch, nieuwe MacBook Pro-varianten met een M1 chip en allicht zit er nog meer in het vat. De iPhone 13 zal in veel hetzelfde zijn als de iPhone 12, maar dan net een stukje beter en sneller. De details blijven voor nu gissen.

Het lijkt er sterk op dat Apple, net als concurrenten Google en Microsoft, bezig is met de ontwikkeling van een AR headset of AR bril, al is de verwachting dat een release pas in 2022 zal zijn. In ieder geval verwachten we in het najaar van 2021 meer over deze ontwikkeling te horen.

In dit artikel deelt analist Ming-Chi Kuo enkele verwachtingen wat betreft Apple nieuws voor 2021. Kuo wordt gezien als een van de meest betrouwbare analisten wanneer het op Apple aankomt.

Afbeelding Webuildapps

Gepubliceerd op 18 januari 2021

Ook interessant om te lezen

Heb je advies nodig?

Samen inventariseren we jouw casus, de mogelijkheden, budget en tijdlijnen. Maak een afspraak voor een kennismaking.