Apple WWDC keynote 2020: belangrijkste headlines

De Apple keynote ging dit jaar in aangepaste vorm door. De keynote werd vanaf de Apple Campus gepresenteerd en voor bijna alle Apple-producten zijn software updates aangekondigd.

Afbeelding Webuildapps

iOS 14

Deze nieuwe versie van iOS brengt verschillende vernieuwingen met zich mee. De officiële release wordt dit najaar verwacht voor iedereen met een geschikt toestel. Sommige van de tofste features van deze nieuwe versie hebben we hieronder uiteengezet.

 1. Widgets & App Library

  Het beginscherm wordt uitgebreid met widgets en een App Library. Met de toevoeging van widgets kan je je beginscherm straks vullen met widgets die bijv. het weerbericht, je agenda of tijdzones laten zien. De benoemde App Library is uitermate geschikt voor mensen die veel apps in gebruik hebben. Deze lijst combineert al je apps tot een duidelijk overzicht en organiseert deze automatisch.

 2. Binnenkomende oproepen

  Een subtiele maar zeer fijne update: binnenkomende oproepen worden niet meer op volledig scherm getoond. In plaats daarvan zie je aan de bovenkant van het scherm een notificatie met de mogelijkheid om op te nemen, of niet. Dit zal ook zo zijn wanneer je via een andere app belt, zoals Microsoft Teams of Skype

 3. App Clips

  App Clips maakt het mogelijke om specifieke functies van een app te gebruiken zonder de app te hoeven downloaden. Je kunt App Clips ontdekken en gebruiken via het web, berichten, kaarten, NFC-tags, QR-codes en meer.

 4. Car Keys

  Car Keys maakt het mogelijk om je iPhone als autosleutel te gebruiken bij daarvoor geschikte auto's.

 5. Privacy

  Een reeks nieuwe privacy-mogelijkheden zal gebruikers meer inzicht en mogelijkheden geven over het gebruik van hun data door apps.

Afbeelding Webuildapps

iPadOS 14

In deze nieuwe update voor de iPad vind je nagenoeg alle functies die ook in iOS 14 zitten. Er zijn enkele iPad-specifieke verbeteringen, zoals een betere weergave voor apps.

watchOS 7

Ook voor de Apple Watch komt er een nieuwe update. Deze biedt nieuwe gezondheidsfuncties zoals de slaap-app, ondersteuning voor geoptimaliseerd opladen, Apple diverse nieuwe wijzerplaten en andere verbeteringen zoals automatische detectie zodra je je handen wast.

Afbeelding Webuildapps

tvOS 14

Deze gratis update voor Apple TV biedt onder andere multiuser-support voor games, 4K-ondersteuning op 4K TV’s, de mogelijkheid om samen te luisteren met je AirPods en een nieuwe HomeKit integratie in het bedieningspaneel. De AirPods worden straks trouwens nog slimmer en gebruiksvriendelijker.

macOS 11 Big Sur

Dit is de macOS-update van 2020. Deze opvolger van macOS Catalina heeft een nieuw design, updates voor belangrijke apps als Berichten en Apple Maps en nieuwe systeemgeluiden. Het dock en de menubalk blijven zoals je ze gewend bent, maar veel andere aspecten zien er anders uit. Visueel tof: de menubalk is in Big Sur transparant en neemt de kleur van je wallpaper over. Safari, Apple’s eigen browser, wordt in Big Sur ook verbeterd. Qua design en features wordt een (nog) betere gebruikerservaring aangeboden.

Afbeelding Webuildapps

Apple Silicon

Apple Silicon is een eigen processortechniek voor de Mac. Deze eigen Apple-chip moet performance en power nog beter maken. Zo worden Macs in de toekomst nog krachtiger en belooft dit Intel-alternatief energiezuiniger te worden. Alle Apple-producten worden straks met deze chips gemaakt.

Meer lezen over de verschillende aankondigingen? We verwijzen je graag naar deze samenvatting.

Afbeelding Webuildapps

Gepubliceerd op 25 juni 2020

Ook interessant om te lezen

Heb je advies nodig?

Samen inventariseren we jouw casus, de mogelijkheden, budget en tijdlijnen. Maak een afspraak voor een kennismaking.