Minimum Viable Product (MVP)

Wat is een MVP?

Een minimum viable product (MVP) is de allerkleinste, meest minimale, snelst te creëren versie van een app of product die voor een organisatie de meest urgente vraag beantwoordt: waar heeft je klant/gebruiker behoefte aan? Het uitgangspunt is vaak dat 80% van de waarde van een app of product voor de eindgebruiker wordt behaald in maar 20% van de functionaliteit.

Door eerst deze 20% goed te realiseren kun je als organisatie snel leren of het idee in de huidige vorm (veel) potentie heeft, zodat er niet direct een volledig investeringsbudget wordt verbrand zonder dat er een viable business case is. Daarna volgen alle andere nice-to-have features wel. Als app ontwikkelaar kunnen we je ook helpen met het bepalen van de kosten voor een MVP, neem vrijblijvend contact met ons op.

Voorbeeld MVP mobiel bankieren

Als je een app voor mobiel bankieren bouwt dan doe je er goed aan om eerst te starten met de belangrijkste features voor de beoogde doelgroep. Het checken van je saldo en een overzicht van transacties en het uitvoeren van een nieuwe transactie zijn in eerste instantie belangrijker dan een chat of de mogelijkheid om je PIN-limiet te verhogen.

Om te checken of er behoefte is aan de app bouw je eerst een app waarmee je saldo en transacties kunt checken, snel daarna voeg je de mogelijkheid voor het uitvoeren van een transactie toe en daarna ga je onder je gebruikersgroep onderzoeken welke features er echt missen.

Bottom line: app laten maken? Overweeg of de bouw van een MVP de juiste eerste zet is.