Webuildapps Social 2019 - La Casa de Papel

Ieder jaar organiseren wij samen met Bluedesk en Jerome een toffe Social als personeelsuitje. Deze Socials zijn altijd voer voor legendarische verhalen waarover nog jaren wordt nagepraat.

Afbeelding Webuildapps

Ieder jaar organiseren wij samen met Bluedesk en Jerome een toffe Social als personeelsuitje. Deze Socials zijn altijd voer voor legendarische verhalen waarover nog jaren wordt nagepraat. Dit jaar zochten we naar een verhaal dat lekker zou prikkelen en waar we vooraf al veel plezier mee konden hebben. We kunnen niet alles vertellen over wat we hebben gedaan maar als ik vertel dat collega's Snickers kochten met vals geld (en dat achteraf weer netjes hebben afgehandeld) dan kun je je wel indenken dat we ontzettend hebben gelachen.


La Casa de Papel

Als thema hadden we 'La Casa de Papel'. Omdat niemand wist dat wij bezig waren met de organisatie hebben we in het geheim een video gemaakt die we als aankondiging konden gebruiken. In deze video werd de teamindeling bekend gemaakt en een teaser weggegeven van wat men kon verwachten van het thema.

Onze niets vermoedende collega's werden via een e-mail van Sergio Marquina in het Spaans benaderd. In deze e-mail zat de tip stond de opdracht om een Slack kanaal in de gaten te gaan houden omdat hier berichten van 'El Professor' in geplaatst zouden worden die belangrijk zouden zijn voor de Social.

Een week voor de Social zelf kregen alle collega's deze trailer te zien.

Briefing en de eerste opdracht

Na een lunch werd om 12.30 uur het spel geïntroduceerd tijdens een korte briefing. Zonder al te veel weg te geven over het spel werd uitgelegd wat er werd verwacht en nogmaals aangegeven dat alle moderne middelen ingezet mochten worden. Omdat het spel (deels) op tijd werd gebaseerd werd er nog een disclaimer meegegeven dat men zich wel aan de verkeersregels moest houden.

Opdracht 1

De onderstaande video was de werkelijke introductie en bevatte de eerste opdracht. Het oplossen van de opdracht zou uiteindelijk zorgen voor een locatie waar het voertuig voor de rest van het spel stond te wachten samen met de vervolgopdracht.

Lopifit als vervoer

Iedereen kon zich tijdens de opdrachten makkelijk verplaatsen via de elektrische Lopifits.

Ook dit jaar mogen we weer terugkijken op een unieke social. Goed weer, beweging en frisse lucht samen met veel lachen, goed eten en briljante spellen. Op naar 2020.

Gepubliceerd op 21 mei 2019

Ook interessant om te lezen

Heb je advies nodig?

Samen inventariseren we jouw casus, de mogelijkheden, budget en tijdlijnen. Maak een afspraak voor een kennismaking.