Round-up Apple event voorjaar 2021

Het eerste Apple event van dit jaar is achter de rug. Het thema van het event, 'Spring Loaded', was zeer gevat. Apple kondigde namelijk een hele reeks nieuwe producten en updates aan.

Afbeelding Webuildapps

Apple Spring Loaded event

20 april 2021 was het zover: het eerste Apple event van dit jaar. In de virtuele Spring Loaded keynote van krap een uur kwam Apple met een indrukwekkende hoeveelheid aankondigingen. Live publiek was wederom niet aanwezig, maar desondanks was het een kleurrijke en levendige keynote.

Hieronder volgt een video waarin het event is samengevat en werpen we een blik op de belangrijkste aankondigingen. Voor meer details verwijzen we je naar de officiële aankondiging van Apple.

Aankondigingen in vogelvlucht

 1. iMac 2021

  De iMac heeft een nieuw design met maar liefst zeven kleuropties. Deze 24-inch versie is voorzien van een M1-chip en daarmee ontzettend snel. Medio mei wordt de iMac beschikbaar. De Magic Keyboards worden voortaan ook geleverd met hoofdkleur wit en als tweede kleur de gekozen iMac-kleur.

 2. iOS 14.5

  Apple gaf aan dat deze nieuwe update vanaf volgende week beschikbaar wordt. Deze update is (minimaal) nodig al wil je gebruik maken van de ook aangekondigde AirTags. Met iOS 14.5 kan je o.a. je iPhone ontgrendelen met je Apple Watch, is de Podcast-app veranderd en heeft de Herinneringen app meer opties.

 3. iPad Pro 2021

  Deze nieuwe iPad beschikt over de snelle M1-chip en ondersteunt 5G. Verkrijgbaar in 11 en 12,9 inch, waarbij de 12,9 inch voorzien is van een Liquid Retina XDR Display. Medio mei verkrijgbaar.

 4. Paarse iPhone 12

  Naast zwart, wit, rood, groen en blauw is de iPhone 12 (en de mini) nu ook verkrijgbaar in het paars. Specs en prijs zijn gelijk. Vanaf 23 april start de voorverkoop.

 5. Apple TV 4K

  De tweede generatie Apple TV 4K is voorzien van een A12 Bionic-chip. Met je iPhone kan je de kleurtemperatuur van je TV aan de lichtomstandigheden aanpassen. Ook is de TV voorzien van een handige Siri Remote.

 6. Podcasts

  Heb je een podcast en zou je die graag via een abonnementsvorm willen aanbieden? Dat kan straks via Apple. Let op: geen eigen podcastdienst, dit werkt zoals een abonnement op een app.

 7. AirTag

  De AirTag hadden we alvast genoteerd in onze voorspellingen voor 2021 en er werd al jaren over gesproken. Nu is hij er eindelijk. Je hangt deze tag aan je waardevolle spullen en kan ze zo altijd terugvinden met de "Zoek mijn" app. Vanaf 30 april in de winkel. Hieronder een visual.

Afbeelding Webuildapps

Gepubliceerd op 22 april 2021

Ook interessant om te lezen

Heb je advies nodig?

Samen inventariseren we jouw casus, de mogelijkheden, budget en tijdlijnen. Maak een afspraak voor een kennismaking.