Realtime inzicht in jouw zorgdeclaraties

Komen zorgdeclaraties bij jou ook altijd op het verkeerde moment binnen? Declaron is een app waarmee je realtime al jouw rekeningen van zorgverzekeraars kunt bekijken en betalen. 

Afbeelding Webuildapps

Vergeten zorgkosten

Hoe vaak gebeurt het niet dat er 3 maanden na dato nog een brief op de deurmat valt: de zorgkosten die je eigenlijk al was vergeten. Ons inziens is dit onnodig lang - zeker met de technologie die vandaag de dag beschikbaar is - en moet dat veel sneller kunnen. Vanaf deze zomer kun je daarom je zorgkosten nog voordat je het ziekenhuis of de apotheek uit loopt bekijken en betalen. 

Realtime declaraties betalen 

De app maakt een koppeling tussen jouw zorgverzekeraar en bank en helpt je om direct zorgkosten te betalen via bijvoorbeeld iDeal. Zodra de zorgverlenende instantie jouw gegevens indient krijg je een pushbericht en kun je betalen. Zo sta je niet meer voor 'onverwachte' financiële verrassingen als het net even niet uitkomt. 

Grote bedragen in termijnen aflossen

Heb je een dure behandeling gehad en ben je niet in staat om in één keer te betalen? De app stelt je in staat om per maand te budgetteren en een vast bedrag af te lossen. Zo heb je meer controle over je uitgaven en een eenvoudig overzicht over jouw zorgbudget. 

Release op 13 juni 2017 

Voordat de app officieel gereleased wordt in de app stores zijn wij op zoek naar 100 testers voor de beta versie. Naast dat de app het betalen van declaraties gemakkelijker maakt, zijn er nog een paar interessante features: 

  • Inzicht in resterende eigen risico;
  • Ook beschikbaar voor behandelingen in het buitenland;
  • Maand- en jaaroverzichten van jouw zorgkosten;
  • In beroep gaan tegen onjuiste declaraties;

Features op de roadmap

  • Uitleg van complexe terminologie uit de medische- en verzekeringswereld;
  • Familieleden koppelen voor meer overzicht.

Doe mee met het beta programma 

Schrijf je nu in als tester voor het beta programma via deze link: http://wba.re/declaron. Wil je meer informatie over de app en het beta programma stuur dan even een berichtje via het contactformulier

Zorgverzekaars

Op dit moment doen nog niet alle zorgverzekeraars mee. Uiteraard is iedere zorgverzekeraar welkom om zich aan te melden en een koppeling te maken met Declaron.

Gepubliceerd op 31 maart 2017

Ook interessant om te lezen

Heb je advies nodig?

Samen inventariseren we jouw casus, de mogelijkheden, budget en tijdlijnen. Maak een afspraak voor een kennismaking.