Beleef Koningsdag met de Alkmaar app

Inmiddels is het 27 april en terwijl in de hele wereld iedereen zijn of haar normale routine uitvoert kleuren de straten en pleinen in Nederland oranje. Koningsdag 2016. Vrolijke mensen die in alle vroegte vrijmarkten afstruinen voor de koopjes, kinderen die geschminkt worden en anderen die hun speelgoed verkopen. En natuurlijk ook veel mensen die dansen en feesten op oude en nieuwe muziek tijdens kleine en grote evenementen overal in het land. 

Afbeelding Webuildapps

Koningsdag in de Alkmaar App

Al voor het tweede jaar kleurt de Alkmaar App vrolijk in Koningsdag stijl in de maand april. Ook verschijnt er een nieuwe knop in het menu waarin alle ins- en outs over Koningsdag in Alkmaar terug te vinden zijn. In Alkmaar worden veel verschillende evenementen georganiseerd. Alkmaar Marketing verzamelt alle informatie over deze kleine en grote evenementen en zorgt ervoor dat duidelijk is terug te vinden waar deze plaatsvinden, wanneer en wat er precies te doen is.

Geen 'Koningsdag in Alkmaar app'

Natuurlijk zou er prima een tweede 'Koningsdag in Alkmaar' app ontwikkeld kunnen worden. Dit is ook overwogen. Deze keuze zou betekenen dat er een app ontwikkeld moet worden en hiervoor een marketing campagne gevoerd moet worden terwijl de app slechts een enkele dag waarde heeft voor de gebruikers. De investering per gebruiker zou hierdoor vele male hoger zijn terwijl de waarde niet blijvend is voor de Gemeente Alkmaar.

Berichtgeving met notificatie bij calamiteiten

Een nieuwe ontwikkeling in de Alkmaar App is het notificatiecentrum. Alkmaar Marketing en de Gemeente Alkmaar wilden graag de Koningsdag bezoekers kunnen bereiken met belangrijke berichten over o.a. openbaar vervoer en bij calamiteiten. 

Hiervoor is een notificatiecentrum in de app gebouwd welke tijdens Koningsdag berichten toont die belangrijk zijn voor de bezoekers. Gebruikers kunnen zelf bepalen of zijn pushnotificaties van de app willen ontvangen of niet. 

Mobiel versturen van berichten via een beheeromgeving 

Berichten kunnen eenvoudig worden verstuurd vanuit een kleine beheeromgeving die ook vanaf mobiel goed bereikbaar en functioneel is. Op deze manier kunnen de verantwoordelijken namens de Gemeente Akmaar en Alkmaar Marketing tijdens Koningsdag vanaf iedere locatie een bericht versturen naar alle Alkmaar App gebruikers. 

Ook is in deze beheeromgeving uitgebreide data beschikbaar over de verstuurde en gelezen berichten. Dit is naast de al reeds gemeten informatie met Google Analytics en Fabric/Answers.

Afbeelding Webuildapps

Gepubliceerd op 27 april 2016

Ook interessant om te lezen

Klaar om samen een concreet plan te maken voor jullie uitdaging?

Ontdek hoe we jouw bedrijf kunnen helpen.