Hoe installeer ik mijn app testversie?

Ontwikkelaars ontvangen tijdens het ontwikkelen graag feedback, zodat ze tijdig aanpassingen kunnen doorvoeren. Wellicht heb je wel eens een testversie van ons gekregen en wist je niet zo goed hoe je hem werkend kreeg, of je bent op dit moment zoekende.

Afbeelding Webuildapps

Meteen antwoord!

Jij bent op zoek naar het antwoord op de centrale vraag in dit blog, hier komt hij:

Doe dit gelijk op je telefoon! Als je het liever op je computer doet: ik leg uit hoe in de derde paragraaf. Wij gebruiken Fabric, een analyse, distributie, en crash- platform voor ontwikkelaars om onze testversies te uploaden. Je hebt van Fabric een email gekregen waarin staat dat je toegang hebt gekregen tot de testversie van jouw app. Volg de stappen die gegeven worden in de email en je komt terecht in de testomgeving. Als je op een iPhone werkt hebben we eerst je UDID nodig, het unieke ID wat bij jouw apparaat hoort. In dat geval volg je alsnog de stappen in de email, wij zullen je ID ontvangen en je toegang geven. Zodra je toegang hebt krijg je een nieuwe email waarin staat dat er een "build" (versie) beschikbaar is. Druk op de knop in de email en die brengt je naar de testomgeving, waar je een "installeren" knop vindt.

Installeer het bestand en klik erop om de testversie te openen. Als je het bestand kwijt bent kan je het terugvinden bij "Downloads" of "Bestanden". Voilà! Je hebt nu je testversie op je telefoon. We kunnen de testversie beschikbaar stellen voor zoveel mensen als je wil, laat ons weten wanneer je hulp nodig hebt.

Computer: Verbind je telefoon met je computer met een USB-kabel. Zoek je telefoon door in Windows naar Deze Computer te gaan. Kopieer het bestand wat je via de stappen in de email hebt geïnstalleerd naar de gewenste locatie op je telefoon. Koppel je telefoon los van je computer. Vervolgens kan je de testversie op je telefoon installeren.

Benieuwd naar meer? Hieronder wat leuke informatie.

Weetjes

Wat is een APK precies? APK staat voor Android Package Kit. Een apk-bestand is een pakket van bestanden die bij elkaar de app zijn. Wanneer je dit pakket uitpakt wordt de app op je toestel geïnstalleerd. Zorg ervoor dat je niet zomaar apk-bestanden download, gebruik alleen betrouwbare bronnen (zoals Webuildapps ;). 

IPA staat voor iOS App Store Package. Een ipa-bestand is, simpel gezegd, net als een apk maar dan voor iOS (iPhones en andere iOS-apparaten).

Fabric is een platform wat ons helpt met onder andere de analyse, distributie, en crashes van apps. Door Fabric weten wij wat er speelt en hebben we inzicht in onze doelen, zoals groei.

Hulp nodig? Wij zijn beschikbaar. Bel of email ons gerust.

Afbeelding Webuildapps

Gepubliceerd op 16 juni 2018

Ook interessant om te lezen

Heb je advies nodig?

Samen inventariseren we jouw casus, de mogelijkheden, budget en tijdlijnen. Maak een afspraak voor een kennismaking.