Estimote Mirror beacons met video-optie

Slechts drie jaar geleden lanceerde Estimote de eerste revolutionaire beacons. Deze beacons gaven app ontwikkelaars talloze mogelijkheden. Zo was het nu ineens mogelijk om interactief met consumenten te communiceren op een fysieke locatie. Het enige wat zij hiervoor dienden te doen was het installeren van een app. De beacons kunnen zo opgehangen worden dat zij niet zichtbaar zijn en geven zo een optimale beleving aan uw klanten.

Afbeelding Webuildapps

Revolutionair in zijn soort

De video beacon is de eerste op de markt en loopt vooruit op zijn tijd. De nieuwe beacon kan meer dan alleen communiceren met smartphones, hij kan namelijk content uit de door de consument geïnstalleerde applicatie halen en dit op elk willekeurig digitaal scherm in de buurt tonen. Het enige wat je hoeft te doen is de Estimote Mirror in te pluggen via USB of HDMI.

Afbeelding Webuildapps

Hoe werkt het?

Estimote Mirror kan aangesloten worden op elk scherm via HDMI of USB. Als Mirror via HDMI aan een tv gekoppeld is, leest hij het bluetooth signaal van de consument die de app op zijn telefoon geïnstalleerd heeft. Een andere optie is om te kiezen voor Estimote Stickers die reageren op beweging. Het gekoppelde scherm zal vervolgens de informatie laten zien aan de consument. Ook voor app developers is dit gunstig, omdat zij geen enkele nieuwe technologie hoeven aan te leren. De ontwikkelsoftware wordt bijgeleverd en naast het bouwen van de app hoeft alleen de content hoeft nog maar ingevuld te worden.

Verder is de Estimote Mirror een kleine, krachtige computer met een volledig operating system. De videoprocessors in de beacons werken in principe hetzelfde als die in de hedendaagse smartphones zitten. Hierdoor creëer je een soepele respons, waardoor interactie écht uitnodigend wordt. De beacons zijn via USB met Wi-Fi te verbinden zodat je eenvoudig contact kunt maken met de cloud. Groot voordeel is dat er geen extra bedrading nodig is voor deze optie.

Mogelijkheden en toepassingen

Voor de nieuwe video beacon zijn veel mogelijkheden te bedenken. Zo kun je op het vliegveld gepersonaliseerde informatie bekijken zodra je in de buurt komt van een informatiescherm. Ook kun je de beacons koppelen aan schoenen -of tal van andere producten-. Zodra de consument deze dan oppakt ziet hij direct alle informatie over het product op het gekoppelde scherm. Bekijk een korte toelichting op de mogelijkheden van de Estimote Mirror hieronder:

Gepubliceerd op 15 september 2016

Ook interessant om te lezen

Klaar om samen een concreet plan te maken voor jullie uitdaging?

Ontdek hoe we jouw bedrijf kunnen helpen.