Webuildapps wint Cornelis Drebbel Award 2013

Afbeelding Webuildapps

Tijdens het gala van Ondernemend Alkmaar ontving Marco de Waard van app ontwikkelaar Webuildapps de Cornelis Drebbel Award 2013 uit handen van wethouder Mirjam Hamberg als meest onderscheidende bedrijf binnen de creatieve industrie & ICT in Alkmaar en omstreken. De runners up waren Anderson Farah van Anderson Farah Visual & Performance Arts en Tim Slager van TS-Productions.

Waar de Bluedesk Groep genomineerd werd voor ´Beste onderneming van Alkmaar´ werd Marco de Waard van Webuildapps genomineerd voor de ´Cornelis Drebbel Talent Award´.

Deze prijs is ontstaan – op initiatief van Club Caas, de Rabobank en de Gemeente Alkmaar – om jonge Alkmaarse ondernemers en ondernemingen te belonen voor de onderscheidende, stimulerende of innovatieve invulling van het ondernemerschap in het afgelopen jaar. Innovatie, creativiteit en ICT staan daarbij hoog in het vaandel.

Na de voorronde zijn de drie overgebleven genomineerden geïnterviewd en werd hen gevraagd naar hun bijdrage aan innovatie, creativiteit en ICT in de omgeving Alkmaar. Op basis van onderstaande promotievideo werd de volgende ronde gestart.

Er kon door iedereen worden gestemd, dus werden relaties, familie, vrienden en kennissen benaderd om op Webuildapps te stemmen. Een jury uit de creatieve sector zou echter uiteindelijk nog 3x 150 stemmen uitbrengen, dus wisten we ondanks alle genomen moeite op met name de sociale media niet wat de uitslag zou zijn.

Ondernemend Alkmaar gala

Op 1 juli 2013 was het zover. Het Ondernemend Alkmaar Gala vond die avond plaats in een goed gevulde Grote Sint Laurenskerk. Onder het oog van ruim 250 ondernemers uit de regio Alkmaar wist Marco de Waard met ‘zijn’ Webuildapps team de prestigieuze ‘Cornelis Drebbel Talent Award’ in de wacht te slepen.

Gepubliceerd op 8 juli 2013

Ook interessant om te lezen

Heb je advies nodig?

Samen inventariseren we jouw casus, de mogelijkheden, budget en tijdlijnen. Maak een afspraak voor een kennismaking.