Bekijk realtime jouw snelheidsboetes mét flitsfoto*

Hoe gaaf zou het zijn als je realtime inzicht krijgt in de snelheidsovertredingen die je maakt op de Nederlandse wegen? Of nog mooier, direct een melding ontvangen als je geflitst bent door een mobiel flitsteam of een flitspaal.

Afbeelding Webuildapps

1 april

* Update 2 april 2016: Veel mensen hebben het inmiddels al door, maar dit was natuurlijk een 1 april grap. Ondanks dat dit technisch prima te doen zou zijn is dit helaas nog niet mogelijk. Evengoed moeten wij ruim 139 inschrijvingen een mailtje sturen om hen teleur te stellen.

Je moet eerst een boete krijgen voordat je hem kunt opvragen. Kijk op deze pagina van het CJIB om uw flitsfoto te bekijken (NA het krijgen van een boete) en op deze pagina om de boete te betalen. Bij boetes kunnen wij je als app ontwikkelaar helaas niet helpen. Wel bij een app laten maken.

Envelop met paarse rand van het CJIB

Dat moment waarop je (soms vloekend) de bekende brief met paarse rand van het CJIB uit je brievenbus mag vissen. Best vreemd eigenlijk, je krijgt 1001 verschillende signalen per dag maar moet wel twee tot wel zes weken wachten op een acceptgiro als je net iets te hard hebt gereden doordat je je favoriete nummer op de radio hoorde of net iets te enthousiast iemand inhaalde?

Bekijk boetes direct via de CJIB app

Wij werken op dit moment keihard aan de oplossing! Direct dezelfde dag zien of er een bekeuring is gereden met jouw kenteken(s) via de handige CJIB app. Je kunt eenvoudig aangeven of je een pushnotificatie wilt ontvangen als er een nieuwe boete in het systeem binnenkomt op jouw kenteken. Van iedere boete kun je de foto bekijken én controleren of deze boete terecht is.

Release op 17 juli 2016

De eerst release van de app komt naderbij en daarom zoeken wij 100 testers die tijdens het beta programma samen met ons de app willen testen en verbeteren zodat we vanaf 17 juli het leven van iedere autobezitter makkelijker kunnen maken.

Maar wacht, er staat nog meer op de roadmap:

  • Boetes direct betalen via iDeal en Paypal
  • 'Split the bill' vrienden uitnodigen om mee te betalen aan jouw boete als je met meer personen in de auto zat
  • Betalingsherinneringen om te voorkomen dat je boete wordt verhoogd
  • Jouw flitsfoto eenvoudig delen met je vrienden
  • Direct bezwaar maken met een druk op de knop.
  • Collectief bezwaar maken als duidelijk is dat een situatie niet volgens de regels was
  • Koppeling met Flitsmeister zodat je nadat je bent geflitst direct weet wat de kosten zijn
  • Support voor België en Duitsland

Doe mee met het beta programma

Schrijf je nu als beta tester via deze link: http://wba.re/beta. Wil je meer weten over de app en het beta programma stuur dan een bericht via het contactformulier.

Afbeelding Webuildapps

Gepubliceerd op 1 april 2016

Ook interessant om te lezen

Heb je advies nodig?

Samen inventariseren we jouw casus, de mogelijkheden, budget en tijdlijnen. Maak een afspraak voor een kennismaking.