De meerwaarde van een app voor bedrijven

Smartphones zijn niet meer weg te denken uit zowel ons straatbeeld als het bedrijfsleven. Hoe kan een app meerwaarde bieden aan jouw bedrijf of klanten? Zonder duidelijk doel wordt het moeilijk. Webuildapps helpt je op weg.

Afbeelding Webuildapps

Meerwaarde leveren is een must

Van de miljoenen beschikbare apps in de Google Play en Apple app store wordt het merendeel nooit gebruikt. Daarnaast wordt een groot gedeelte van de apps maar één keer gebruikt. Toch is de gemiddelde smartphone-gebruiker zo'n 30 uur per maand bezig met 27 verschillende apps.

Apps die echt waarde toevoegen voor de gebruiker worden zien we gewoon terug in het dagelijks leven. Zorgen over app moeheid zijn ook niet nodig, want het gebruik van apps en de omzet van deze markt stijgt wereldwijd nog altijd. In onderstaande afbeelding zie je de groei van de afgelopen jaren en de verwachte groei in de toekomst.

Bedrijven en organisaties zijn ook al jaren bezig met het in gebruik nemen van apps. Zoals jaren geleden bijna elk bedrijf een website wilde, willen nu veel mensen een app laten maken. Omdat veel projecten worden begonnen zonder vooraf een goed doordachte strategie te hebben opgezet leidt dit tot veel apps die niet gebruikt worden.

De app moet niet ontwikkeld worden omdat apps 'hot' zijn; een app moet continu waardevol zijn zodat dat de gebruikers hem blijven gebruiken. Wat kan een app concreet toevoegen aan jouw B2C, B2B of B2B2C bedrijf? Als app ontwikkelaar met ruim 13 jaar ervaring leggen we dat graag uit.

Afbeelding Webuildapps

Bedien je klanten snel en effectief

Klanten bereiken via hun smartphone is eenvoudig en effectief. Zo kan een app goed worden ingezet als een servicekanaal. Denk bijvoorbeeld aan een chatsysteem. Sinds een paar jaar mogen organisaties gebruik maken van WhatsApp om in contact te komen met hun klanten, en daar wordt volop gebruik van gemaakt.

Heb je onlangs gevlogen? Bij KLM kan je ervoor kiezen om o.a. via Facebook Messenger en WhatsApp allerlei relevante informatie over je vlucht te ontvangen. Communicatie via messaging apps is laagdrempelig, persoonlijk, eenvoudig en 24/7 mogelijk. De informatie en service die je zoekt ligt zo altijd binnen handbereik. Verleent jouw bedrijf een dienst? Maak het je klanten makkelijker met een innovatieve app.

Consumenten vinden het fijn als zij snel en eenvoudig zaken kunnen regelen. Je kan je klant de mogelijkheid geven om via een app bijvoorbeeld producten te bestellen of kopen. Veel mensen ervaren het als fijn wanneer zij niet fysiek in een winkel langs hoeven te komen. Ook het maken van afspraken bij bijvoorbeeld een kapperszaak of sportschool kan prima door een app worden gefaciliteerd.

Een app kan ingezet worden als multifunctionele tool voor o.a. marketing, klantencontact, verkoop en het verbeteren van interne processen.

Afbeelding Webuildapps

Behaal concurrentievoordeel met een B2B-app

De toegevoegde waarde van apps uit zich in de sector B2B op verschillende manieren. De afgelopen tien jaar hebben wij voor veel bedrijven slimme oplossingen mogen realiseren. Graag verwijzen we je naar onze cases om een goed inzicht te krijgen in enkele van onze zakelijke oplossingen. Beknopt uit de waarde zich in bijvoorbeeld:

  • Tijdbesparing door het verminderen van administratief werk als planning, administratie, facturatie et al.
  • Een sterk overzicht m.b.t. informatie in jouw processen (voorraad, reserveringen, verkoop, bestellingen...)
  • Snel en intuïtief core processen kunnen afhandelen, zoals bestellingen, berichten versturen, gegevens opslaan...
  • Kostenbesparing als gevolg van het efficiënter gebruiken van tijd en materiaal

Wij bouwen slimme oplossingen voor een publiek wat voornamelijk B2B is (ook als B2C-bedrijf ben je van harte welkom).

De apps die wij realiseren hebben als doel een bepaald probleem op te lossen of om een complex proces te stroomlijnen. Dit kan in tig sectoren, van logistiek tot agrarisch en van onderwijs tot overheid.

Wij proberen de lat steeds weer hoger te brengen en tot oplossingen te komen die zoveel mogelijk waarde toevoegen. Ben je benieuwd waar de kansen liggen voor jouw bedrijf of naar de app ontwikkelkosten voor jouw concept? Neem vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee.

Gepubliceerd op 31 januari 2020

Tags

apps

Ook interessant om te lezen

Heb je advies nodig?

Samen inventariseren we jouw casus, de mogelijkheden, budget en tijdlijnen. Maak een afspraak voor een kennismaking.