Ansichtkaarten net zo makkelijk versturen als een SMS

Aanleiding voor Bluppr Postcards

Stel, je bent op zoek naar een leuke ansichtkaart een mooie vakantie in de bush bush van Nicaragua en dat je in je beste Spaans aan een local moet vragen of hij een winkeltje met postzegels weet en een brievenbus. Dit alleen al is een aardige uitdaging en dan nog moet je maar hopen dat jouw kaartje nog aankomt in Nederland. Maar ondanks deze frustratie is de emotionele zijde wel ontzettend leuk. Denk je nou echt dat opa en oma zitten te wachten op een SMSje met 'Hebben jullie mijn e-mail gehad'?

Dat is precies het probleem dat wij met Bluppr Postcards wilden oplossen; Een app om een echte gepersonaliseerde ansichtkaart te versturen. Ofwel, de emotie van vroeger en het gemak van het heden. 

Uitdagingen 

Het (briljante) idee was er en de eerste delen van de applicaties waren al snel in een ruwe versie ontwikkeld. Wij hadden een aantal struikelblokken die we nog moesten tackelen, waaronder: mobiel betalen en een infrastructuur om de kaarten fysiek te laten printen en versturen. Ook het krijgen van media aandacht door slimme marketing en het verwerven van fondsen om Bluppr te laten groeien waren hobbels die we nog moesten overwinnen om er een succes van te maken. 

De markt was pas 1,5 jaar oud toen wij begonnen aan de ontwikkeling van de apps. Het slimme team zorgde ervoor dat wij in weinig tijd Bluppr voor Android en Bluppr voor iPhone konden ontwikkelen en dat in een tijd dat er nog maar mondjesmaat kennis en ervaring over app ontwikkeling te vinden was.

Mobiel betalen

In eerste instantie gebruikten wij in-app purchases maar na uitvoerig contact met Apple bleek dat het verkopen van fysieke producten niet mag volgens de guidelines (a.k.a the Apple Bible). Uiteindelijk kwamen wij in contact met Adyen en met hen konden wij een mooie invulling opzetten op basis van hun mobiele oplossing. 

Naast Adyen gebruikten wij ook PayPal maar op dat moment waren en nog maar weinig gebruikers die in Bluppr tegoed kochten via PayPal. Wel zagen we hier al snel een groei in ontstaan.

Printen en versturen

Na een pilot te hebben uitgevoerd samen met de ondersteuning van drukkerij Opmeer BV uit Den Haag bleek al snel dat we sneller meer kaarten moesten kunnen versturen. Ook de handmatige handelingen zorgden voor interruptie in het proces en dit was niet voldoende schaalbaar naar de toekomst. 

Uiteindelijk bood Peecho de oplossing voor onze uitdaging op print gebied. Met het platform dat Sander & Martijn destijds hebben gerealiseerd konden wij perfect organiseren wat wij zochten. Middels de techniek die wij hadden staan konden wij nu een PDF uploaden via hun API incl. meta gegevens en onze kaarten werden op een zo lokaal mogelijke locatie geprint en verstuurd waardoor wij buiten Europa kaarten konden versturen voor € 2,25 en binnen Europa voor € 1,99.

Media aandacht 

Het unieke idee van Bluppr werd ook al snel door de media opgepikt en de eerste duizend downloads waren binnen 72 uur al een feit toen wij in de Telegraaf stonden en op Telegraaf digitaal. Het verstuurde persbericht hielp ons ook aan meerdere plaatsingen in Libelle en Havana (HvA magazine). Ook het artikel op iPhoneclub/iCulture leverde een prima bijdrage hieraan.

Met zo'n 109.000 downloads en een tienduizenden verkochte kaarten was Bluppr een schitterend succes en daarmee de start van Webuildapps. Nu, jaren later zijn wij uitgegroeid tot een van de specialisten op het gebied van app ontwikkeling en zit ons tream van app onwikkelaars en user experience designers dagelijks klaar om voor grote B2B en B2C organisaties apps te ontwikkelen en ontwerpen. 

ZOEK JE EEN PROFESSIONELE APP BOUWER MET VERSTAND VAN TECHNIEK ÉN BUSINESS?

Wij luisteren naar jouw verhaal en samen gaan we aan de slag om waarde te creëeren voor jouw business. Vanaf de eerste gedachte tot ver voorbij de realisatie. Neem contact op voor een kennismaking of vraag direct een offerte aan!