Van toen naar nu: waarom wij apps bouwen

Hiervoor moeten we terug naar 2009. In die tijd bestond het straatbeeld nog met name uit de bekende feature phones van Nokia en zakelijk was iedereen nog hip met zijn Blackberry. Toch zag je ook steeds vaker een ultramoderne iPhone of een geeky Android toestel.

Afbeelding Webuildapps

Dat veranderende straatbeeld en vooral de vernieuwende apps die destijds uitkwamen voor deze toestellen zette ons, Ben Groot, Bart Schoon en Marco de Waard, aan het denken. "Dat moeten wij toch ook kunnen, een app maken?" was de collectieve gedachte. Samen werkten wij maanden lang aan de app ‘Bluppr’. Daarmee wilden wij de wereld van de ouderwetse briefkaart op z’n kop zetten. De sterke motivatie om de lat steeds verder te pushen stuwde onze ambitie om steeds verder te innoveren. Maar die ontwikkeling legde, nog zonder dat wij dat wisten, ook het fundament van wat later Webuildapps zou worden.

Kennis en ontwikkeling

Er werd in enkele maanden een enorme schat aan kennis op gedaan over app ontwikkeling voor iPhone OS (later iOS), Android en het bouwen van een backend dat deze apps naadloos kon bedienen met de juiste informatie. De (technische) mogelijkheden waren eindeloos! Al snel verzamelden we partners met wie wij nieuwe ideeën ontwikkelden en realiseerden. Het ene idee een stuk succesvoller dan de andere, maar duidelijk was dat het ontwikkelen van apps samen met opdrachtgevers ons inmiddels veel energie gaf. Mede daardoor groeide vanuit onze passie voor het ontwikkelen van apps Webuildapps tot een serieus bedrijf.

Sinds 2009 - 16 oktober om precies te zijn - ontwikkelt Webuildapps applicaties en sindsdien zijn er vele gave projecten de revue gepasseerd. En nog steeds gaan wij in ieder project op zoek naar nieuwe (technische) uitdagingen en proberen wij de lat steeds weer hoger te leggen. Nog steeds werken wij op basis van onze core values: deskundig en innovatief, pragmatisch, betrouwbaar & loyaal maar bovenal zijn wij graag trots op alles wat we doen. Wij leven als app ontwikkelaar dan ook bij de filosie “Elke smart device verdient intuïtieve én doelgerichte apps. Wij bouwen die.”

Gepubliceerd op 20 juli 2015

Ook interessant om te lezen

Heb je advies nodig?

Samen inventariseren we jouw casus, de mogelijkheden, budget en tijdlijnen. Maak een afspraak voor een kennismaking.