Tinder jezelf naar een baan óf kandidaat met Applicant

Dagelijks zijn recruiters en werving- en selectiebureau's veel tijd kwijt aan het opstellen en verzamelen van profielen van kandidaten voor de verschillende posities die zij proberen te vervullen. Het vinden van 'matches' tussen personen en bedrijven is een enorm tijdrovende en intensieve klus zonder dat je weet of je op het juiste spoor zit.

Afbeelding Webuildapps

Makkelijk matchen

Van oudsher zijn recruiters bezig met vinden en verwerven van personeel voor organisaties en bedrijven. Soms gewenst maar ook vaker ongewenst omdat men niet op zoek is naar een baan. Een lastige markt van vraag & aanbod waarin soms er meer oog is voor de torenhoge fee dan de kwaliteit. Een doodzonde wat ons betreft. Maar wat nou als bedrijven en werkzoekenden elkaar voortaan makkelijker kunnen vinden?

Profielen binnen Applicant

Iedere kandidaat maakt in de app een profiel aan met daarin voorkeuren over het type werk, opleidingsniveau en de omgeving van de baan die zij zoeken. Er wordt een lijst met vragen doorgenomen waarmee een volledig beeld van het profiel van de kandidaat ontstaat. Ook zijn er mogelijkheden voor foto, video en audio waarin de kandidaat zichzelf nog beter kan presenteren.

Op haar beurt maakt een onderneming - vaak iemand van HR - ook een uitgebreid profiel aan waarin wordt gepresenteerd wie het bedrijf, wie er bij het bedrijf werken en hoe de cultuur is binnen de onderneming. Cultuur is hierin een belangrijke omdat een nieuwe kandidaat hier binnen moet passen. Tenslotte zoekt iedere onderneming A-spelers die binnen haar eigen cultuur passen. Binnen het eigen profiel plaatst de onderneming de verschillende vacatures incl. omschrijving en kenmerken waarop er straks een match kan ontstaan met de kandidaten.

Tinder jezelf naar een baan óf kandidaat

Op basis van de criteria die je hebt aangegeven doorloop je als gebruiker een stapel van bedrijven, vacatures óf kandidaten. Het selectieproces is simpel en snel; gebaseerd op Tinder. De gebruiker kan doormiddel van swipen of een rode en groene knop de mogelijke matches doorlopen. Zodra er een match ontstaat komt de recruiter of HR medewerker pas in contact met de medewerker om zo verder het proces in te gaan.

Waarom zou ik Applicant gebruiken?

Voor een recruiter of onderneming geldt dat er veel minder tijd nodig voor het zoeken naar profielen. De immense archieven vol met gedateerde profielen hoeven niet meer te worden geraadpleegd. Het benaderen van een kandidaat is veel minder werk en zorgt voor veel minder wrijving omdat je vooraf weet dat de kandidaat hiervoor openstaat.

Matches zorgen voor een laagdrempelige mogelijkheid om via chat een eerste contact te hebben. Dat is veel minder storend dan bellen naar iemand die op zijn werk zit en van zijn zoektocht nog niets aan de baas heeft verteld. Ook ontstaat er een schat aan big data die steeds slimmer ingezet kan worden richting de toekomst zodat een recruiter kan zich echt gaan focussen op het écht leveren van waarde.

Gepubliceerd op 2 februari 2017

Ook interessant om te lezen

Klaar om samen een concreet plan te maken voor jullie uitdaging?

Ontdek hoe we jouw bedrijf kunnen helpen.